un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bâlbe

18 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Această întreagă #revoluţie începe să sufere de nişte bâlbe inexplicabile care arăta doar incapacitatea clasei politice de a se descurca în această criză. V-am spus deja că nu avem lideri. Acum au început să apară cei pe care-i avem în teorie, iar rezultatele sunt chiar hilare.

De exemplu revenirea lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii este o chestie care pur şi simplu nu se face şi arată disperarea guvernului în a calma lumea. Nu mă înţelegeţi greşit, nu am nimic cu Arafat. Era o vreme (câteva luni bune, poate ani) când Raed Arafat era în fiecare seară la ştiri, descarcerând pe cineva dintr-un accident auto sau salvând pe cineva de la moarte. În fiecare seară. Pentru asta va avea mereu respectul meu.

Omul însă şi-a dat demisia de la Ministerul Sănătăţii şi pe bună dreptate. Încerci să schimbi ceva; dacă ce vrei să faci tu nu se încadrează în politica ministerului/guvernului, pleci. Aşa este acest tip de funcţie, iar demisia nu arată o înfrângere, ci doar o divergență de opinie. A revenit însă la Minister?!? Arafat nu-mi pare omul care, după ce legea care-l supărase a fost retrasă, se prezintă înapoi la sediul ministerului şi zice “băă… suntem ok din nou? că eu m-aş întoarce la muncă, dacă mă vreţi, acum că ne-am împăcat…”.

Cel mai probabil s-au dus guvernanţii noştri la el şi l-au implorat să revină, că poate se mai calmează lumea. Acţiune inutilă, că lumea nu protestează acolo doar din cauza lui Arafat, ci el doar a fost picătură ce a umplut paharul. Dar s-au dus, l-au rugat, a revenit pentru binele public, însă totul mi se pare foarte copilăresc din partea guvernului.

Apoi, declaraţia lui Boc, care a spus la B1 TV că “au fost unele informaţii greşite pe care le-am avut atât preşedintele cât şi eu cu privire la acest subiect, dar viaţa merge înainte şi le vom rezolva pe parcurs”. Subiectul era legea sănătăţii, iar Boc tocmai a declarat că el şi preşedintele ţării au fost greşit informaţi despre subiect.

De ce nu cred asta? Păi unde este lungul lanţ de demiteri şi demisii ce ar trebui să urmeze acestui lucru? Preşedintele a fost greşit informat? Primul ministru a fost greşit informat? Asta e o chestie destul de gravă. Când o mai şi anunţi public înseamnă că recunoşti incompetența cabinetului tău sau a consilierilor tăi, dar şi că ai luat măsurile necesare ca acest lucru să nu se mai întâmple. Eu încă n-am văzut nici o măsură, aşa că miroase totul a scuză, una nu foarte bună.

Ultimul loc l-aş da jandarmilor. În noaptea marii bătălii de la Piaţa Unirii lucrurile s-au calmat atunci când a venit primul tun cu apă. Nu vrea nimeni să fie ud leoarcă la -2 grade, așa că tunul a rezolvat instantaneu situația și lumea a plecat acasă. Unde a fost însă acel tun cu apă până la miezul nopţii, de au avut timp protestatarii să incendieze o maşină, să spargă geamuri, să rupă garduri, semafoare, pavajul şi câte altele? Nu plătiseră jandarmii apa şi n-au avut de unde să umple maşina? Nu avea cine să dea la pompa? Au întârziat în trafic?

    3 comentarii

  1. Referitor la Arafat, cred ca prin asta se face un pic de lumina: http://tinyurl.com/7msjtxr
    trebuie sa fim realisti – nimeni nu-i un sfant. Suntem departe de ideal, ca si tara. Miscarea guvernului cred ca vine ca o incercare disperata de a calma acea mana de oameni ce e manipulata pt a face taraboi. La fel se intampla si in Grecia, si uite unde au ajuns.

    Cred ca jandarmii au o vina pentru intarzierea cu care au intervenit, insa cred ca s-au gandit ca mai bine evita la maxim sa-i bata pe aia ca pe un snitel si sa li se suie in cap toata media de kkt : antenele, DDtv… Daca am fi fost in Germania, cu toata democratia din lume, si numai daca jignesti verbal un ofiter, dupa o bataie sora cu moartea ajungi la tribunal unde mai primesti si amenda.

    Revolutie: m-as duce si eu sa protestez, vreau ziua de 48h. Rusine Basescu…

      (Citează)

  2. Cica ar fi o lege conform careia nu ai avea voie sa folosesti tunul cu apa in perioada asta a anului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus