un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Grooveshark

17 Ian 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Am descoperit de câteva zile serviciul Grooveshark prin care asculţi cam orice melodie vrei tu direct prin streaming de pe net. Până acum am găsit acolo cam 95% din muzica pe care am căutat-o, pentru că sigur a mai fost cineva în lume căruia să-i placă acea piesă şi să o urce în acest serviciu.

Acum, dacă deja aveţi o colecţie mare de muzică în calculator probabil că o veţi asculta tot pe aceea. Grooveshark este bun în alte situaţii care apar însă la fel de des.

Să spunem că asculţi o melodie nouă, marfă, de la un artist pe care nu îl ştiai. Ce faci, “cumperi” toată muzica lor, ca să vezi dacă mai au şi alte melodii la fel de bune sau a fost doar o întâmplare? Nu, intri pe Grooveshark, găseşti acolo suficiente alte piese şi le asculţi ca să-ţi dai seama câte îţi plac şi câte nu.

O a doua utilizare, care m-a încântat ieri seară, este găsirea de melodii noi. Eu de exemplu căutam nişte progressive house, dar nu ştiu unde să mai caut, unde să mai aflu de melodii noi şi bune. O soluţie (nu perfectă, dar acceptabilă) o oferă tot Grooveshark, unde am căutat “progressive house” şi am găsit şi albume şi melodii cu acest nume, dar mai important, playlist-uri ale altora, iar în ele destule melodii ok. E cea mai simplă metodă de a descoperi muzică bună pe care nu o cunoşteai.

  6 comentarii

 1. buna dimineata.

    (Citează)

 2. Wow, abia acum ai aflat? E super tare Grooveshark!

  Pentru progressive iti recomand DI.fm, progressive sau club sounds, uneori si DJ mixes.

    (Citează)

 3. Prefer last.fm pentru ca pot sa aflu piese noi pe placul meu, nu trebuie sa ma gandesc la vreun artist anume.

    (Citează)

 4. Deci n-ai auzit de Spotify inca.

    (Citează)

 5. l’ai aflat cam târziu, au sărit toți cu gura pe ei!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus