un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul meu Cosmopolitan!

7 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Îmi plac cocktail-urile (tequila sunrise!), aşa că am vrut să fac şi eu acasă. Cocktailurile mele preferate conţin şi ceva numit triplu-sec, dar nu găseam nicăieri informații clare despre ce băutură sau combinaţie poartă acest nume.

Într-un final, graţie explicaţiei de pe Wikipedia, a trebuit să accept că nu contează ce băutură este, ci doar trebuie să cumpăr o sticlă pe care scrie “triplu sec”. Culmea, nu este foarte populară şi am găsit doar în Cora, la un preţ destul de mare (75 de lei), o sticlă de De Kuyper.

Am luat şi vodcă. Spre bucuria mea, tot în Cora am găsit vodka la 0,5 litri, adică o sticlă mai mică decât de obicei, tocmai bună pentru experimente. În alte hipermarketuri nu aveau decât Absolut la minim 0,7 litri, dar Cora m-a salvat. Îmi plac producătorii care oferă şi sticle mici, potrivite pentru astfel de experimente sau pentru băgat într-un bagaj în caz că pleci la drum. Am mai văzut şi Ballantine’s la 0,5 litri, de exemplu, dar cam atât. O tequila n-ar strica.

Acestea fiind cumpărate, am purces la experimentat. Fiind prima oară când prepar un Cosmopolitan (40 ml vodcă, 15 ml triplu-sec, 15 ml suc de lime, 30 ml suc de grenadine), am improvizat. N-am amestecat ingredientele într-un shaker (nu am unul), ci în pahar, mai rudimentar. N-am avut nici lime, ci lămâie normală, iar în loc de suc de grenadine (care se pare că e un alt amestec de “zeamă” de fructe roşii, fără a fi bine definită proporția și tipul fructelor) am folosit suc de merișoare, fiind mult mai pe placul meu. Măcar pahar potrivit am avut.

A ieşit asta. A fost bun. Am băut mai multe. Am fost happy.

    11 comentarii

  1. Triplu-sec gasesti si in real (Cointreau, Grand Marnier) si in Mega Image (Cointreau).

      (Citează)

  2. Din pacate pentru bautura ta aroma de limes nu prea are treaba cu aroma de lamie , mult mai parfumata si merge mult mai bine cu un cocktail

      (Citează)

    • @Linux: stiu si ai dreptate, dar asta doar dovedeste ca daca vrei sa faci cocktail dupa reteta oficiala (IBA, sa zicem), ai nevoie de atatea ingrediente si pahare si ustensile incat mai bine te duci si bei in bar. Acasa merita doar daca ai un cocktail preferat si ti-l faci doar pe acela. Altfel, cheltuiesti o gramada.

        (Citează)

  3. Arata bine :D dar incearca si cu grenadine care este un sirop parfumat si dulce…schimba mult un cocktail – dupa cautari disperate prin hipermarketuri , am gasit pana la urma la carrefour unirii ( nu e scumpa sticla )au foarte multe arome , eu folosesc http://courses.carrefour.fr/static/wlpdatas/display/000/005/949/59490.jpg
    Daca iti place sucul de merisoare ai varianta “Cointreaupolitan” hehe :D ( 50 ml Cointreau , 30 ml suc de merisoare si 20 ml lamaie ) enjoy

      (Citează)

  4. si eu cautam acum ceva vreme info despre triplu sec; Am tot citit si rascitit netul, insa nimic nu ma multumea. In magazine nu am cautat.

    Ce gust are triplu sec – gustat sec (nediluat)?
    Cat alcool are triplu sec?

      (Citează)

    • @Ariel: are gust de tarie, un pic dulce si cu aroma slaba de fructe. Eu nu prea le pot identifica, dar sa zicem ca ar fi o aroma de portocala.

      Cointreau-ul de care zice Ana are aroma mult mai puternica de portocala. Pe ala il bei si zici “au, tuica de portocale”, desi nu e tare ca tuica. De Kuiper asta nu e asa puternic ca aroma.

      Am vazut lichior Blue Curacao in Carrefour. Culmea, desi e albastru, cica e distilat tot din portocale. Ale naibii portocale, si eu le beam doar stoarse, fara alcool.

      @Diana: nu prea mi-a placut Cointreau, aia e problema. Am vazut ca se vinde si intr-o editie speciala, la cutie, si chiar Dita von Teese recomanda pe cutia lui sa bei Cointreaupolitan.

        (Citează)

  5. @Ariel: Triplu sec = lichior de portocale. Eu am incercat Cointreau si Grand Marnier.

    Ambele au 40% alcool.

    Ambele sunt foarte dulci si se simte clar portocala.

      (Citează)

  6. Coming out of a closet… one step at a time :P

      (Citează)

  7. *THE closet

      (Citează)

  8. Când am citit titlul am crezut că ți-ai cumpărat revista Cosmopolitan. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus