un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aplicatie BitDefender gratuita pentru verificat daca ai Carrier IQ instalat

7 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Carrier IQ este o aplicaţie care rulează în secret pe foarte multe telefoane de pe piaţă şi care, fără ştirea şi acordul utilizatorului, transmitea către serverul mamă informaţii precum fiecare număr apelat, fiecare tastă apăsată, fiecare SMS primit sau trimis, pe ce pagini navighezi şi alte informaţii ce reprezintă o încălcare masivă a intimităţii utilizatorului.

Scandalul a izbucnit acum câteva zile şi încă este în floare în SUA şi Europa. Cel mai bine îl urmăriţi pe site-ul TheVerge.com, care are un layout foarte bine făcut pentru actualizarea unor astfel de ştiri pe măsură ce apar noutăţi, iar la mine pe blog puteţi găsi mai multe informaţii aici.

BitDefender s-a mişcat foarte rapid. Ieri am fost informat că au scos o aplicaţie gratuită pentru telefoanele cu Android, cu care poţi verifica dacă ai ceva de la Carrier IQ instalat sau nu în smartphone-ul tău. Mai mult, aplicaţia este în Android Market şi are peste 10.000 de download-uri în doar o zi. O găsiţi aici. HTC Desire Z-ul meu e curat.

    11 comentarii

  1. Nici eu nu sunt interesant: Carrier IQ not found

      (Citează)

  2. vezi ca dat pigu’ cu un articolash la zoso
    si cam da’ peste nas paranoicilor.
    si ca sa rid – tu chiar shtii exact ce date comunica bitdefenderu’ catre serverele lor? :))))

      (Citează)

  3. Desire Z-ul e cumparat de la operator sau de la alt magazin? Problema e din cate am inteles la telefoanele luate de la operatori, care sunt o majoritate in state. La noi, avand in vedere si ofertele magnifice de la Vodafone si Orange nu cred ca se pune problema.

      (Citează)

  4. @ipo: eu am telefonul de la vodafone si nu am Carrier IQ… acum sa verific si pe Desire S cumparat de la un magazin la liber. P.S. Chiar ieri am vazut si eu aplicatia in Market… asta dupa ce mizeria numita Wildfire s-a hotarat ca trebuie facuta o resetare toatala…

      (Citează)

  5. HTC Desire HD de la Orange. Carrier IQ not found

      (Citează)

  6. lg luat din afara… soc si groaza… found :(

      (Citează)

    • @dan: we have a winner!

      @ipo: e de la Vodafone al meu.

      @fish: trebuie sa ai incredere in cineva. Eu voi avea in BitDefender, asa cum am avut si pentru siguranta calculatorului meu, nu in Carrier IQ.
      Am citit articolul lui pig, foarte bun. Daca te uiti, am zis si eu ceva asemanator. Nu ma intereseaza ca ma supravegheaza unii, ca nu zic mari secrete pe net si nici nu au planurile Iranului in telefon, dar e deranjant faptul ca nu ti-au spus ca vor face asta. Iar utilizatorii business ce parere crezi ca au? Directorii de companii, cei cu date secrete sau macar confidentiale si care in mainile altora pot valora mult. Si atunci problema nu este ca unii iti inregistreaza ce faci pe telefon, ci ce fac ei cu acele date, cine ii monitorizeaza pe ei (nimeni, aparent, din moment ce acum a pornit scandalul), ce date poti cumpara daca ai banii si cunostintele necesare in acea companie si tot asa.

        (Citează)

    • @dan: ce LG si de unde e luat?

        (Citează)

  7. optimus p970 (negru) trimis de sora-mea din suedia, asta de pe care scriu acum, dar nu prea au ce sa “spioneze” la mine

    sa ma intorc la vechiul nokia e72?

      (Citează)

    • Nu, da-i in ma-sa. Crezi ca le pasa de ce scrii tu prin Romania la mobil? Vezi ca am impresia ca sunt niste utilitare care il si scot din sistem, sapa un pic pe XDA.

        (Citează)

  8. SGS2 @ Emag … Free :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus