un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai vrea cineva Vertu?

12 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Bine, nu cred că printre cititorii blogului se ascund şi miliardari care să-şi ia Vertu, dar totuşi, ce şansă mai are acest brand? Ştiu că Nokia vrea să-i vândă altuia, dar mai are cui?

Mi-am dat seama de asta acum câteva săptămâni văzând nişte telefoane Vertu în vitrina unui magazin cu ceasuri şi bijuterii de lux. M-au uimit preţurile: cel mai scump telefon era 25.925 de lei. 259 de milioane! Habar n-am ce știe să facă, ce rulează și cum, dar la acești bani nu contează.

Vedeţi, pe Vertu chiar i-au scos din afaceri cei de la Apple cu iPhone. S-a plasat atât de bine pe piaţa iPhone-ul încât chiar şi cei mai bogaţi oameni aveau unul, pentru că aşa este cool. Îl vezi în toate filmele, îl au în mână toate vedetele. Pariş Hilton conducea un SLR super-fita şi super-scump la 300.000 de dolari sau cât costă, dar la telefon vorbea la un iPhone de 500 de dolari. Aici este şi meritul extraordinar al lui Apple, de a face un telefon care nu doar că este văzut că fiind super tare atât de vedete cât şi de vânzătorul de la fast-food, dar chiar şi acesta din urmă şi-l poate permite.

    8 comentarii

  1. Pai cere si tu unul in teste. Ce aia ma-sii, esti blogăr important pe nișa asta!

      (Citează)

  2. mereu se vor găsi câțiva șeici arabi, prea puțini însă pentru a mai fi o piață. și tot nu înțeleg cum poate să coste un telefon 6000 de euro (cât o mașină SH)…

      (Citează)

  3. @camil sau pe vremurile astea de criza si una noua…

      (Citează)

  4. @camil
    Sunt aceleasi persoane care vor investi cateva mii sau chiar zeci de mii de euro intr-un ceas de mana…

      (Citează)

  5. Ideea din ultimul paragraf a spus-o chiar Jobs într-o prezentare (parcă chiar cea în care a lansat telefonul)). Deși e telefon high-end, și-l permite aproape oricine. Nu același lucru se poate spune despre mașini, haine etc.

      (Citează)

  6. M-am jucat eu cu un Vertu. E prost rau. Ca finisaj, ca meniu , ca tot ce vrei. Costa atat pentru ca e placat cu aur or smth. Imi pare rau ca nu mi-a venit prin minte sa-i facu un review.

      (Citează)

  7. Nici eu nu inteleg de ce le mai tin la noi. Sicer, mi se par si urate. Am mai citit pe unele forumuri ca cica ar fi foarte rezistente, dar din specs vad ca sunt slabe.

    Totusi acum vreo 2 saptamani au avut mare lansare in Londra a unui nou model…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus