un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idei pentru noul profil Facebook Timeline

19 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Mie îmi place noua pagină de profil de pe Facebook, având-o activată încă de la sfârşitul lui septembrie. Mi se pare că organizează mai bine informaţia despre cine eşti, pe cine cunoşti şi pe unde umbli, iar noua fotografie gigantică numită “cover photo” este tocmai bună pentru a personaliza fiecare profil în parte.

Cam pe 22 decembrie Timeline va fi activat pentru toată lumea, aşa că dacă nu-l folosiţi deja nu mai aveţi mult de aşteptat. Apare des întrebarea “care este rezoluţia acelei cover photo”. 850 x 315 pixeli pare a fi dimensiunea majoritar acceptată pe net şi atât îmi dă şi mie din calcule şi experimente.

De ce este important? Păi poate vrei să uploadezi imaginea direct la dimensiunea potrivită, nu să te bazezi pe algoritmul Facebook de recomprimare şi scalare a imaginii. Am zis 850 x 315 pixeli, dar unii se jura că este 851 pe orizontală şi 314 sau 320 pe verticală. Experimentaţi şi voi.

Câteva exemple de profile ce utilizează la maxim avatarul şi cover photo-ul găsiţi aici şi aici.

    11 comentarii

  1. Si daca n-ai idei, sau ai idei dar nu stii sa le pui in practica, deja sunt 4-5 siteuri destul de trusted care iti pot oferi aceasta imagine Cover. Din pacate majoritatea cere acces la datele de pe Facebook, asa ca nu le recomand decat pe cele care permit adaugarea manuala a pozelor.

      (Citează)

  2. si asa, facebook devine noul myspace

      (Citează)

  3. Din curiozitate, mi-am pus pe facebook noul profil pe care il are si nu imi place. Cum sa fac ca sa revin la profilul vechi? Multumesc!

      (Citează)

  4. sincera sa fiu nu imi place! :D sorry

      (Citează)

  5. eu tot eu tot eu tu eu tu

    04/01/2012 la 11:40 PM

    sunteti varza il vreau pe ala vechiiiiiiiiiiiiii

      (Citează)

  6. cum pot sa am pag de fb..cum era inainte..k nu imi place..

      (Citează)

  7. Facebook Timeline ridica cateva probleme mari de securitate si privacy..

    Daca nu petreci putina vreme lucrand la timeline s-ar putea sa ai ceva surprize neplacute.
    Un mic ghid axat mai mult pe partea de privacy: Ghid de utilizare Facebook Timeline

      (Citează)

  8. Cum pot sa pun , noul profil pe fb ??..pls rapid:D

      (Citează)

  9. Cum pot sa pun , noul profil pe fb ??..pls rapid:D…te rog:)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus