un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Wienerwald, fast-food cu pui

5 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am mâncat ieri la Wienerwald, pe Calea Floreasca, un local fast-food cu mâncare de pui. E un fel de KFC, dar mai bun. Prima oară am auzit de ei acum câteva săptămâni, când au început să lucreze la deschiderea unui nou local în Sun Plaza.

Nu sunt multe de zis. Am comandat 5 aripioare cu sos barbeque şi au fost exact cum trebuie. Pui adevărat, aripioare fără nicio crustă nasoală precum cea de la KFC, un sos bunicel, nu barbeque în sensul tradiţional, dar bun. Am dat pe tot ce vedeţi în tavă (5 aripioare, cartofi cam sărați, chiflă, suc Nestea 0,5) vreo 17 lei, am fost poftit la masă şi după 2 minute era gata mâncarea. A venit şi cu furculiţă şi cuţit, plus şerveţel umed.

Pe lângă pui la rotisor, au şi clasicele aripioare şi bucăţi de pui, copane şi şniţel. La garnituri m-a întrebat și de piure și de orez Cel mai rentabil cred că este un meniu special care include jumătate de pui rotisat, cartofi şi suc pentru 15 lei. Prețurile sunt pe site-ul oficial.



Mi-am dat seama cât de uşor ar fi de bătut KFC-ul pe piaţa românească. McDonald’s se lasă mai greu, că au burgeri şi sosuri şi multe ingrediente știute de ei, dar KFC face doar pui şi pot fi uşor imitaţi. Trebuie doar ca cineva să-l facă mai puţin picant, fără acea crustă pe care nu o mai suport şi la nişte preţuri mai decente şi gata, succes instant.

Apoi trebuie doar să nu înceapă să fure la reţetă şi să nu scadă calitatea serviciilor oferite. Broadster Chicken e un exemplu negativ, unde toţi cei care au mâncat o dată n-au mai mâncat şi a doua oară, așa că au închis majoritatea restaurantelor. Sper că Wienerwald să păstreze reţetă şi calitatea la acelaşi nivel/.

    2 comentarii

  1. BFC a dat faliment totusi

      (Citează)

  2. Tu zici ca KFC e usor de batut, dar gusturile tale nu coincid cu cele ale majoritatii. Majoritatea (inclusiv eu) apreciaza tocmai acea crusta si faptul ca-s picante bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus