un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Va uitati la video-review-uri?

20 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

De ceva vreme fac şi video-review-uri la aproape orice produs am în teste. În majoritatea cazurilor zic acelaşi lucru ca şi textul final al review-ului, dar mă gândesc că poate pentru mulţi este mai simplu să se uite la un clip video decât să citească 2000 de cuvinte.

Vă uitaţi la ele?

Întreb asta deoarece investiția pentru a îmbunătăți sistemul este costisitoare. Ar trebui sa trec la o camera HD pentru calitate mai bună a imaginilor, mi-ar trebui și o lampă cu stativ, dar nu sunt convins că este momentul.

Cel mai de succes review până acum este cel al lui Galaxy Nexus, care adună zilnic între 400 şi 600 de vizualizări pe YouTube, majoritatea din alte ţări. Nu cred că este cazul să încep să fac review-urile în engleză – scriu pentru români, în primul rând, apoi străinii au multe alte reviewuri la dispoziţie, mai bine făcute, cu lumini şi studiou profesionist de filmare.

Dacă doriţi să-l revedeţi pe acesta, e mai jos.

    26 comentarii

  1. Dacă inviţi si câteva prietene in costum de baie, m-aş uita. Aşa, nu am rezistat decât la alea cu blenderul. Deci, vezi, ar trebui să ai cel puţin blenderul pe fundal, in fiecare review, cum are blogatu caloriferul ăla.

      (Citează)

  2. Eu ma uit la ele, fiind vorba de produse pe care nu le cunosc… In fond o imagine este cat 1.000 de cuvinte, nu? Dar cred ca sunt OK asa cum sunt facute nu stiu daca ar ar merita investitia.

      (Citează)

  3. Nu, nu ma uit la video review-uri. Prefer sa citesc. Un review sub forma de text combinat cu poze ale produsului mi se pare cel mai util

      (Citează)

  4. Lasa review-urile video, dar la mobbi.ro ai renuntat?

      (Citează)

  5. Eu iti vad review-urile direct pe youtube ca m-am abonat la canalul tau

      (Citează)

  6. Io unul citesc.

      (Citează)

  7. Hai sa raspund sincer. :D
    Ma uit si la video review-uri doar daca intentionez sa cumpar ceva si atunci ma documentez cat mai mult. In rest imi este mult mai usor sa citesc frumos decat sa urmaresc video-ul…

      (Citează)

  8. eu nu mă uit. Cînd văd că clipul youtube durează 10 min sau mai mult, renunţ. Excepţie: dacă chiar sînt interesat să cumpăr produsul respectiv.

      (Citează)

  9. depinde de produs, in general (si pe site-uri externe) insist pe video daca vreau sa-l cumpar.

    Mi se pare si mie mai interesant poze cu detalii, decat video (unde de cele mai multe ori e posibil sa ai probleme cu autofocus-ul pe ecranul telefonului, de exemplu);
    Daca tot vrei sa faci pasul, si cum te “stiu” si fotograf, nu crezi ca ar merge sa combini ceva care te-ar ajuta si la foto ?

    PS: un amic fotograf, a inceput cu stative + lumini din acelea cu halogen (Hornbach, Baumax) + niste ecrane de difuzie. Pozele ii ieseau foarte bine, cu mici ajustari. Investitia a fost destul de mica:
    – stative+lampa ~= 80-100 Lei
    – si-a confectionat singur rama la ecranele de difuzie;
    – materialul l-a ales cautand pe la diverse “mercerii” si a gasit ceva ce functioneaza.

      (Citează)

    • Am vazut lampile din Hornbach, dar nu stiu daca sunt suficient de puternice. Lumea nu-si da seama ca e nevoie de foarte multa lumina. O veioza pusa chiar langa produs nu e suficienta, de exemplu.

        (Citează)

  10. http://www.lustre-online.ro/reflector_halogen_liniar_2x500w_negru_trepied_cablu-73916.p.html

    2 stative din astea (chiar si cu o lampa/stativ) euzic ca o sa iti ofere ce ai nevoie.
    Ce-mi place la Hornbach, e ca daca returnezi produsul in ambalajul original, iti accepta retur. Oricum, e bine sa intrebi inainte, dar eu in BV, am returnat in vreo 3 ocazii produse care s-au dovedit ca nu mai e nevoie (grosul produselor achizitionate au ramas la mine).

    Tu la ce set-up te gandeai ?
    Asa ceva: http://www.f64.ro/hakutatz-vl-9099-kit-lampa-fluorescenta-cu-9-becuri.html

      (Citează)

  11. Emilian Nedelcu

    20/11/2011 la 10:15 PM

    La filmuletele cu blenderul m-am uitat. Aveau ceva, care te facea sa te uiti.

    Review-urile la telefoane sunt prea statice si dureaza prea mult. Este mai usor sa te uiti pe text. E si mai usor sa te concentrezi in fata textului.

      (Citează)

  12. Nu ma uit la review-uri video nici la tine pe blog nici la altii. N-am rabdare. In articolul scris pot sa citesc printre randuri, sa selectez ce ma intereseaza. La video nu stii pe peste ce sari…

      (Citează)

  13. Cum au spus si cei dinaintea mea, nu am rabdare sa ma uit 10-12 minute la un review video. Prefer sa citesc in 2-3 minute si sa ma uit la 4-5 poze ca sa imi fac o parere.

    Exceptie fac cand nu sunt convins de marirea dispozitivului din poze, si atunci prefer sa vad “cum arata la cineva in mana”.

      (Citează)

  14. De fapt, pana la momentul asta, Radu ar fi trebuit sa isi dea seama ca pune problema gresit dpdv al marketingului. Se adreseaza cu intrebarea/articolul asta unui public tinta gresit. Noi toti cei de aici citim. Cei care vizualizeaza reviewuri video se gasesc pe youtube. Nu zic ca sunt neaparat mai “necititi”, insa nu sunt aici.

    Radu, pentru monetizarea respectivelor filme, ar trebui sa te interesezi cum te ajuta youtube.

      (Citează)

  15. Si, inca ceva, tu in scris ai un anume stil, care place. Pe video esti naspa, anost, in stil Dan Diaconescu. Dar, ma rog, daca ala reuseste sa stranga atat de multi “unici” in fiecare noapte…

      (Citează)

    • @nashu: YouTube ma ajuta de la 10k vizualizari pe zi in sus sau ceva asa :P Si mersi pentru apreciere.

      Nu mi se pare un public gresit. Pur si simplu vreau sa vad daca oamenii care citesc nu gasesc o alternativa mai buna in a se uita la un clip, care nu necesita mare efort si transmite un alt gen de informatie (cum se misca, cat de mare pare). Vezi dintr-o ochire cat de mare e carcasa si cum arata pe toate partile, pot sa arat interfata si vreo smecherie etc. In text sunt mai greu de explicat aceste lucruri.

      Daca nu sunt multi cei care vor review-uri complexe atunci pot incerca sa arat doar ce e important. Cum e carcasa, cat e de mare in mana, poate 20 de secunde de alergat prin interfata la intamplare, doar ca sa se vada cum se misca aceasta.

        (Citează)

  16. Eu ma uit, mai rar ce e drept. Ma ajuta sa imi dau seama cum se misca interfata, cat de mare e aparatul etc.

      (Citează)

  17. Stiam eu ca nu te superi. :D

      (Citează)

  18. niciodată nu mă uit!
    prea lungi, citesc mai repede decât se derulează imaginea.
    și nu e vorba doar de ale tale, nu am timp pentru video!

      (Citează)

  19. Parerile sunt impartite. Personal prefer sa citesc un review si sa vad o scurta prezentare. Este si modelul pe care merge laptopnews in prezent. Nu am rabdarea sa ascult sau sa urmaresc un review mai mult de 5 minute.

      (Citează)

  20. nu ma intereseaza partea scrisa in video poti sa arati mai multe, de pe youtube pot sa aflu multe
    o versiune bilingva nu ar fii rau deloc ;)

      (Citează)

  21. laser hair removal hitchin

    02/07/2013 la 7:41 AM

    I think that everything published was actually very reasonable.
    However, think about this, what if you were to create a awesome
    headline? I am not suggesting your information isn’t solid., however suppose you added a title that grabbed folk’s
    attention? I mean Va uitati la video-review-uri?
    | nwradu blog is kinda plain. You could look at Yahoo’s front page and watch how they create news headlines to get people to click. You might add a related video or a picture or two to get readers interested about everything’ve got to
    say. Just my opinion, it would make your website a little livelier.

      (Citează)

  22. If price is the most important aspect then you can find
    many netbooks that are refurbished by the manufacturers for
    well under $300. Some people may say this is
    silly and I should get rid of it, but I’m not going to
    give up the computer I used for more than 2000 hours.
    Compare features, and only get the amount of space you really need.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus