un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un Zenbook la review

17 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Mai țineti minte galeria de fotografii cu un Asus Zenbook? De ieri am și unul la review.

Zenbook UX21 mai exact, varianta de 11 inci cu Core i7-2677M, 4 GB de memorie RAM și stocare pe SSD de 128 GB. Carcasa este uimitoare, foarte subțire, foarte “aerodinamică” și ușoară cum numai aluminiul poate să o facă. Bateria se laudă cu 5 ore și jumătate de viață acum când e încărcat, dar să vedem la utilizare reală cât ține.

L-am avut și ieri la întâlnirea cu 2Parale și a atras multe priviri. E suficient să-l scoți din husă și atrage priviri, se vede de la o poștă că este “altceva” față de laptopurile cu care suntem obisnuiți în mod normal.

Mi se pare uimitor și cât de ușor de transportat este. Îl ții sub braț, îl ții în mână ca pe un plic, îl ridici cu două degete. Dacă ai poșetă, intră cu totul acolo și abia se simte. Această categorie a Ultrabookurilor deschide un drum foarte interesant pentru viitorul laptopurilor.

Variante:

    13 comentarii

  1. Pai drumul a fost deschis de Macbook Air.

      (Citează)

  2. Si IBM X300. ;)

      (Citează)

  3. @ipo: nu zau, pe bune?
    http://www.youtube.com/watch?v=djxLKQQEf34
    Maine poimaine aud ca Apple a inventat si roata…:-P

      (Citează)

  4. super. testeaza te rog modul de lucru pe baterie cu wifi pornit;

    Despre alimentator, poti atasa niste poze ?

      (Citează)

  5. macbook air much?

      (Citează)

  6. boot time, similar cu asta de la win8, dar in configuratia actuala.
    http://www.youtube.com/watch?v=9ia3zBs42cc

    Ai permisiunea de a pune alt OS ?

      (Citează)

  7. Ariel: ce alt OS? iOS? Lasa-ne, lasa-ne…

      (Citează)

    • Android :P

      @Ariel: nu pun alt OS, ca laptopul are o licenta de Windows 7 pentru sample-uri si nu vreau sa o stric. Windows 8 este inca departe, nu are rost nici un test de acest gen.
      O sa filmez cat de rapid booteaza, porneste, hiberneaza si altele asemenea. E rapid.

        (Citează)

  8. Ma gandeam ca fiind pt review/teste merge sa te joci cu el, ca apoi oricum se reface instalarea (din vreo imagine salvata de firma, inainte sa-l dea in teste mai departe); Evident, nu ceva destructiv, sau similar …

    Ma gandeam la Win8, bootabil, si nu in vreo masina virtuala.

      (Citează)

    • Unele laptopuri au o astfel de imagine. In particular cineva de la Asus mi-a zis ca-i uraste pe cei care la sfarsit de test dau clear settings sau factory reset, asa ca incerc sa nu o fac. :P

      Voi testa chiar eu Win 8 in curand. Nu ma tem sa-l instalez in dual-boot, am facut asta si cu Vista si cu Win 7 pe cand erau doar Release Candidate si au mers bine. Boot-managerul e bine facut :P

        (Citează)

  9. nwradu: “cineva de la ASUS” iti da voie sa instalezi orice vrei pe laptop-uri, daca merge faza cu F9 la logo-ul de boot-are (adica intra in modul de factory installation).

    Insa Win 8 inca e prea alfa pt a merita studiat comportamentul sau, l-am vazut pe Slate (B121). Adica se misca fenomenal, arata foarte bine, insa sa fim realisti, nu poti avea pretentii sa-ti suporte tot felul de drivere. Mai vedem peste cateva luni, cand ies versiuni mai fresh de Win8.

    La laptop-uri e altceva fata de tablete: acolo e munca multa pana iti faci un set de aplicatii “reliable”, user-friendly si chiar utile, care sa faca experienta unor oameni (nu mereu foarte tehnici) placuta ;). Si mai ales ca erau si aplicatii “pe bani” :)

    Doar asta e motivul, mai ales ca pe tablete e suficent sa-ti stergi conturile (de androidmarket, google, FB, twitter, etc) si gata, adica pt a te asigura ca nu lasi urme, nu e necesar sa dai full reset :)

      (Citează)

  10. Bipbip-> mndeah, Apple n-a inventat tableta. Dar…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus