un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Zenbook in imagini

11 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Am văzut ieri Asus Zenbook, modelul UX21 cu ecran de 11,6 inci (există şi UX31 cu ecran de 13,3″), un laptop ce aparţine clasei “ultrabook”. Credeam că acest termen este unul care “a prins”, dar conceptul de ultrabook aparţine de fapt producătorului de procesoare Intel, care a impus nişte cerinţe minime acestei clase. Pe scurt, ele ar fi “subţire şi performant”.

Asus Zenbook nu face excepţie. Ecranul este cel mai luminos de pe piaţă, undeva la 450 cd/mp când alte laptopuri au 200-250 cd/mp. Carcasa este din aluminiu, în tonuri natur, tastele sunt argintii, difuzoarele sunt făcute în colaborare cu Bang & Olufsen şi se aud foarte bine. Performanţa este remarcabilă, vorbim de stocare pe SSD şi procesoare Core i7, iar consumul este foarte redus, bateria celui de 11 inci putând să-l ţină pornit vreo 5 ore şi ceva.

Ca orice laptop subţire (încape într-un plic) şi mic, n-are multe porturi. Modelul de 11 inci are un USB 2.0, un USB 3.0, un mini-HDMI (sau e micro-HDMI?), un adaptor la VGA şi un conector pentru căşti. Modelul de 13 inci include chiar mini-VGA, nu doar adaptor. Adaptoarele sunt, ca şi la Macbook Air, nişte mici dispozitive pe care le conectezi la porturile existente, unul oferindu-ţi conector VGA standard pe D-Sub 15 şi altul reţea Ethernet pe RJ-45.

Multe alte fotografii făcute de mine ieri găsiți în albumul de mai jos.

Nu sunt ieftine. Modelul de bază (11 inci, SSD 128 GB, procesor Core i5) costă 4299 lei, cel mai ieftin de 13 inci este 4599 lei, iar cel mai scump ajunge la 5799 lei. De mâine sau luni apar la eMAG în premieră.

Laptop Asus UX21E-KX004V cu procesor Intel® Core TM i5-2467M, 1.60GHz, 4GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium – 4299 lei la eMAG.
Laptop Asus UX21E-KX008V cu procesor Intel® Core TM i7-2677M 1.80GHz, 4GB, 128GB SSD, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 7 Home Premium – 4899 lei la eMAG.

    5 comentarii

  1. Varianta i3 nu exista? Mi se pare ca tintesc mult mai sus dpdv performante decat MB Air, si la capitolul pret ar trebui sa puncteze.

      (Citează)

  2. Chiar si cu echipari i3, pretul n-ar fi mult diferit…

      (Citează)

    • Diferenta ar fi fost de vreo 50 de euro probabil, nu cred ca la procesor este costul unitatii, ci la design, baterie, carcasa…

      Am uitat sa zic o chestie importanta: Zenbook-ul se lauda cu 2 secunde timp de iesire din standby. Nu l-am cronometrat, dar cert este ca deschizi capacul si Windows deja e incarcat. Iar in standby bateria dureaza vreo 2 saptamani sau ceva asa…

        (Citează)

  3. mai toate reviewurile spun ca trackpadul e dezastru :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus