un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Swype la liber

18 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Bine, nu chiar la liber, dar aproape.

Pun pariu că mulţi dintre voi utilizaţi Swype spart şi făcut să ruleze şi pe alte dispozitive decât cele clasice. Căutaţi versiuni mai noi, citiţi forumuri pentru a afla ce limbă e inclusă şi dacă suport[ şi rezoluţia voastră.

Am văzut recent că Swype a schimbat politica şi permite accesul liber la varianta beta (ei fiind într-un veşnic beta, de altfel). Trebuie să te înregistrezi pe site-ul oficial Swype şi primeşti pe email linkul de download. În telefon se instalează întâi o aplicaţie Swype-Installer, ceva micuţ care îţi detectează rezoluţia şi telefonul şi trage de pe site varianta de Swype propriu-zis care ţi se potriveşte.

În caz că te întreabă ce variantă doreşti, alege Eastern Europe, conţine Româna şi câteva alte limbi regionale. N-ai nevoie de tot pachetul care-ţi încarcă inutil memoria telefonului.

Swype 3.26 suportă rezoluţii de la QVGA 240 x 320 şi până la HD720 1280 x 720. Include şi limba română, are update-uri automate, un modul de setări regâdit, dar îţi trebuie Android mai nou decât versiunea 1.6. Detalii aici.

Vestea proastă: pe Galaxy Nexus nu merge. Deşi ecranul are 1280 x 720 pixeli, butoanele din partea de jos ocupă câţiva pixeli, aşa că Android raportează o rezoluţie de doar 1128 x 768 (sau ceva aşa, am uitat) şi Swype încă nu are o versiune compatibilă. Cred că va apărea în curând.

Ce este Swype? Un super-predictor de cuvinte pentru Android, o tastatură pe care muţi degetul pe ecran, trasând o linie de la literă la literă. Merge minunat, scriu foarte rapid cu ea, are dicţionar pentru română şi suportă şi diacritice.

    13 comentarii

  1. Bizar, eu cica am versiunea 3.8.86 instalata in telefon…iar la ei pe site vad ca 3.26 e ultima.

    Apropo de Swype, a gasit cineva o solutie de a tasta cu el fara diacritice? Sau macar o aplicatie de trimis SMS-uri, care inainte de a trimite un mesaj sa inlocuiasca diactricele cu caractere “normale”?

      (Citează)

    • @seba18: dar versiunea asta oficiala are diacriticele pe alte taste, asa ca daca vrei s duci degetul spre s, iar daca vrei ș il duci pe tasta respectiva. Nu te mai forteaza sa pui cu diacritice daca nu vrei.

      @Bogdan: sunt drepturi generice, nu inseamna ca o si face. Partea cu audio este pentru ca include si recunoastere vocala in alte limbi. Partea cu inregistrarea este o avertizare din partea Google ca un program de Input poate retine ceea ce tastezi, dar nu inseamna ca o si face. La orice tastatura ai instala este avertizat de aceste drepturi pe care le dai.

        (Citează)

  2. Radu, tot ma tin sa te intreb insa se pare ca tot uit. Postul de mai sus mi-a adus aminte :-)
    Stii sa exite vreo cale de a avea pe asus transformer tastatura de pe un HTC. Pana in acest moment consider ca cea mai buna tastatura virtuala este cea care se regaseste pe HTC-urile cu android si as vrea sa o portez cumva pe transformer.

    Ai auzit ceva, poti sa imi dai vreun hint?

      (Citează)

    • N-am auzit, dar in teorie ar trebui sa o extraga cineva dintr-un ROM de HTC si sa o faca un .apk pentru orice. As cauta pe forumurile gen XDA sau MoDaCo

        (Citează)

  3. @Radu Balan:

    Incearca http://bit.ly/uKwUrc – sper sa iti mearga.

    @nwradu: genial, merci de pont. Eu dupa mai multe incercari lipsite de succes am cumparat Swiftkey X de pe Market si il folosesc de cateva luni. Acum sa vedem la care raman.

      (Citează)

  4. Mie nu imi merge
    Imi zice ca nu e un Android Phone desi click pe link am dat din Sensation

      (Citează)

  5. Le : am rezolvat , trebuie sa ai bifat in browser mobile view

      (Citează)

  6. eu am un wave 2, cu bada 1.2. am si eu swype pe el, dar ii zice altfel (T9 Predictive). am testat romana cu diacritice si engleza, merg super ok, dar iti forteaza diacriticele.

      (Citează)

  7. Aproape imposibil sa il utilizezi pe un ecran mare ca la sensation , bun pentru ecrane mai mici gen defy, desire …

      (Citează)

  8. tocmai am instalat.o si vad ca poate inregistra audio + sunt avertizat ca poate retine tot ce tastez :)) doar atat? ptr a tasta mai usor? pai tre sa merite.

      (Citează)

  9. E prima dată când o folosesc. Cred că o să mă obişnuiesc repede cu ea :) Merci de pont!

      (Citează)

  10. Iti super mega extra hiper multumesc. Merge foarte bine pe Nexus S. Am incercat mai de mult si nu mergea. Trebuia Root.

      (Citează)

  11. @Radu: am testat si eu acum, insa din pacate nu ghiceste cuvantul daca incerci sa il scrii fara diacritice. Revenit la versiunea preinstalata, prefer layout-ul fara diacritice si cu tastele putin mai departate in felul asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus