un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nesimtirea site-urilor de reduceri colective

19 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Am cumpărat de câteva ori vouchere pe nişte site-uri de reduceri colective. Niciodată nu am ales să mă abonez la newsletter, dar cu toate acestea întotdeauna am început să primesc spam cu ofertele lor. Întotdeauna după ce am primit primul newsletter m-am dezabonat de la el prin linkul pus la dispoziţie şi am verificat în setările contului meu că am debifat orice opţiuni asemănătoare.

După câteva zile, mailurile au reînceput să vină. E ca şi cum, după un timp scurt, cineva ar fi spus “băi ia, hai să ne facem că nu mai ştim dacă utilizatorii vor sau nu newsletterul nostru şi să-l trimitem iarăşi tuturor”. Şi l-am primit iar. După vreo câteva runde de dezabonări şi retrimiteri, am marcat totul ca spam şi nu mi-a mai păsat. Rezultatul îl puteţi vedea mai jos.



Faza amuzantă este că pe yabadu.ro n-am intrat niciodată. Astăzi, ca experiment, m-am dezabonat iarăşi de la toate. Să vedem cât durează până încep iarăşi să sosească mailuri.

PS: am spus “reduceri colective”, nu “grupoane” (termenul pe care-l folosesc mai des), pentru că până la urma n-aţi văzut newsletteruri Groupon în acea listă de spam. Asta nu înseamnă că ei sunt sfinţi, ci doar că pe la a treia dezabonare n-au mai trimis din nou spam.

    10 comentarii

  1. oare castiga ceva daca trimit newlettere? financiar vorbind, bininteles, in afara de faptul ca la sedintele trimestriale se lauda ca ajung in spamul a 10 milioane de romani?

      (Citează)

    • Probabil ca au si un castig, mai ales din partea celor care cumpara o data si apoi nu stiu cum pot face sa scape de newsletter. Din pacate majoritatea site-urilor de reduceri nu cunosc o alta metoda de a se promova, iar majoritatea vor doar sa stranga cifre mari de vizitatori si vanzari in speranta ca-i va cumpara cineva mai mare.

        (Citează)

  2. aha, am inteles acum mai bine logica lor enervanta!
    multumesc.

      (Citează)

  3. Felicitari. Acum sa te astepti la mai mult spam, prin “dezabonare” la porcariile alea tocmai le-ai confirmat un email valid :D

      (Citează)

  4. @Dan+1.
    PS: moa, ce oferta era acum vreo 2 zile la Asus prin groupon. Astea apar fix cand n-ai bani. :(
    http://fulgerica.com/2011/11/18/links-17-11-2011/

      (Citează)

  5. Astia cred ca fac schimb de baze de date. Comanzi ceva de pe un site si te trezesti ca primesti oferte de la altul, unde n-ai intrat niciodata

      (Citează)

  6. Eu am pățit-o cu Grupon, după ce am cumpărat o ofertă și am lăsat special nebifat „nu mai vreau să reatez…” am primit newsletter pentru ofertele din București și pentru ofertele naționale. Dezabonarea a mers, dar ar fi trebuit să nu mă aboneze în primul rând.

      (Citează)

  7. Mai nou eu primesc unul de la InZonaTa ; on behalf of; InZonaTa

    Nu am auzit de ei inainte, insa de whiteimage am tot auzit… ciudată legătură pe SPAM

      (Citează)

  8. headerul era
    InZonaTa ; on behalf of; InZonaTa

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus