un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poti face continut gratuit si prin BestJobs

8 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

V-ar plăcea să fiţi plătiţi ca să mâncaţi zilnic la restaurante, încercând şi scriind despre bunătăţile din meniuri, totul pe banii altora? Şi mie.

PoftaBuna.ro angajează un astfel de om, promiţându-i 500 de euro pe lună şi 50 de lei zilnic pentru cheltuielile cu mâncarea. Anunţul este pe BestJobs, dar eu cred că este o ţeapă.

Ca să aplici la acest post, trebuie să-ţi faci cont pe PoftaBuna.ro şi să faci pe site-ul lor un scurt review al unui restaurant. Nu doar că le faci treaba pe gratis, dar pui review-ul tău şi pe Facebook, unde prietenii tăi îl pot vedea şi îl pot vota. Le spui şi celor de la Poftă Bună că ai făcut asta, ca să poată urmări numărul de like-uri primit de review-ul fiecărui, review care este la ei pe site.

Are efect? “La această ofertă au mai aplicat 1964 persoane.” Cam câte review-uri gratuite or fi strâns aşa? Suficient cât să dea unuia dintre candidaţi 500 de euro pentru 1-2 luni şi să se cheme că l-au angajat? Sau poate chiar îl angajează pe bune, ca să facă şi alte prezentări de restaurante, dar metoda mi se pare destul de josnică. Nu este frumos să profiţi de cei care-şi caută de muncă pentru a-ţi genera tu conținut și trafic.

    6 comentarii

  1. Mda se poarta si in afara faze de gen …

      (Citează)

  2. In strainatate e un job foarte bun de exemplu ca critic de mancare unde te duci la restaurante mari dar esti agajat de ziare sau reviste mari .

    Ce am vazut ca se poarta la noi mai nou e treaba cu secret shooper unde magazinele / restaurantele ca sa-si verifice angajatii si cum se poarta cu clientela sau calitatea mancarii angajeaza oameni care se duc si le testeaza .
    Dominium cauta o astfel de pers dar prin aceaiasi metoda gen fane tu un review la unul din restaurantele noastre si noi alegem .

      (Citează)

  3. e tot un fel de linkbait, se practica afara de mult..si aici ma refer exact la povestea noastra. practic, e ca si cum ai da premiu 500 eur, bani care ii castiga 1 persoana, dar te alegi cu links si continut original.

      (Citează)

  4. foarte trist sa faci un scam cu locuri de munca pe criza asta.

      (Citează)

  5. Buna,
    Numele meu este Zidaru Claudia Alina!!
    am participat si eu in campania pentru JOBUL de “MANCATOR PROFESIONIST” printre multi alti si eu ca drept dovada fiind o persoana mai populata am iesit INVINGATOAREA CAMPANIEI” MANCATOAR PROFESIONIST” si pana in momentul de fata nu am intrat in posesia jobului si au trecut destul de mult din noiembrie pana acum,m-am tot interesat ce sa intamplat dar tot timpuri existau amanarii de genul o lasam pe sapt viitoare si tot asa!! Cand m-au sunat sa-mi spuna ca a luat jobul de mancator profesionist am fost ff incantata ca era ceva nou pentru mine dar dupa cum t-am spus pana in momentul de fata nimic si nu cred ca va mai exista acest job a fost doar asa cu numele ca defapt JOBUL NU EXISTA!!!!!!!!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus