un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Marele defect al serialului Terra Nova

2 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Mă uitam la serialul Terra Nova (destul de slăbuţ). Ideea este ca un grup de oameni a călătorit înapoi în timp cu multe milioane de ani, într-o eră în care dinozaurii încă existau, cu scopul de a întemeia atunci o societate nouă pe un Pământ încă plin de resurse şi natură frumoasă. Momentan au un fel de tabără de vară, dar sunt în creştere.

Totuşi, ştim deja cum s-a terminat acea perioadă, nu? A venit un meteorit mare din spaţiu şi a omorât totul. De asta au dispărut dinozaurii, ucişi atunci când pentru sute de ani Soarele a fost blocat de praful ridicat de impact. Majoritatea animalelor au murit atunci, împreună cu vegetaţia care s-a uscat, iar speciile de astăzi s-au adaptat şi s-au dezvoltat ulterior acestui impact. De ce ai trimite oamenii să întemeieze o societate despre care ştii că va fi distrusă de un impact masiv?

    10 comentarii

  1. pai vezi tu, radu, ei au gasit un fel de wormhole care lega timpul lor exact de perioada aia. nu au vrut ei sa mearga dar nu aveau alta varianta.
    beleaua mie mi se pare ca se concentreaza prea mult pe social/family crap cand putea sa fie un sf de pomina daca-si lasau imaginatia sa zburde. bad spielberg!

      (Citează)

  2. Poate pentru ca lumea ta din 21xx moare si meteoritul ala a venit dupa sute/mii/zeci de mii/sute de mii de ani ?

      (Citează)

  3. Intr-unul din primele episoade mentionau ca de fapt nu este trecutul omenirii, ci un univers paralel. Explicau asta prin faptul ca atunci cand au descoperit anomalia au trimis un obiect (o sonda parca) pe care se asteptau sa-l regaseasca cumva in istoria umanitatii.

    Si oricum ei nu au fondat colonia cu 50-100 de ani inainte sa loveasca asteroidul, ci cu 85 milioane de ani in urma. Extinctia dinozaurilor s-a produs cu aprox. 65 milioane de ani in urma. Deci 20 de milioane de ani zic eu ca e timp arhisuficient fie sa te cari naibii de-aici, fie sa opresti asteroidul inainte de impact, wouldn’t you say?

      (Citează)

  4. @artur are dreptate. Aveau 85 de milioane de ani sa gaseasca o solutie. Plus ca meteoritul nu a distrus orice fiinta vie, ci se presupune ca norul de praf a blocat soarele cativa ani, asta a afectat vegetatia si dinozaurii aia mari si mancaciosi au murit. Aia mici (pasari,crocodili) s-au descurcat si se presupune ca oamenii erau suficient de dezvoltati sa poata trai citiva ani in conditii mai vitrege (folosind sere,solarii, chestii de astea la care nu-i ducea capul pe dino)

      (Citează)

  5. 1. teoria cu asteroidul Inca se vehiculeaza.
    2. Poate oamenii au dus la disparitia dinozaurilor pana la urma.

    serialul putea fi mai mai bun de atat insa costa enorm.

      (Citează)

  6. Personal mi se pare excelent serialul, in ciuda faptul ca e foarte mult legat de relatii si socializare, are si ceva actiune. Ar avea totusi mai mult succes daca si-ar lasa imaginatia sa zburde libera si sa puna putin mai mult “stargate feelings”. Still, mie imi place! Daca il vor continua timp de cateva sezoane le va merge bine.

      (Citează)

  7. Aceste prime 13 episoade ar putea sa fie prologul pentru un serial de senzatie, despre evolutia omului si a umanitatii. Daca e sa ne gandim bine la ietrele din ca descoperite in Peru in care sunt reprezentati oameni alaturi de dinosauri, mama!, mama!, ce conexiuni s-ar face!…
    Aceste pietre din Ica bulverseaza lumea stiintifica si nimeni, dar NIMENI nu se incumeta sa le plaseze ca explicatie in istorie pentru ca AR SCHIMBA TOTUL!
    Cautati pe Google informatii despre pietrele din Ica si o sa ramaneti perplecsi de legaturile ce se pot face cu acest serial!!!…

      (Citează)

  8. Sunt cateva zeci de mii de pietre, unele descoperite in morminte aztece dupa ce respectivul fermier ce a declarat ca el le-a confectionat a murit. Poate ar putea spune si cum le-a introdus in mormintele aztece descoperite dupa moartea sa? El, saracu, a vrut doar sa eludeze legea si sa nu faca parnaie. In plus, chimistii au spus ca suprafetele zgariate pe pietre nu puteau oxida decat in cateva milioane de ani… Si sarmanul fermier nu a trait atat de mult…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus