un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Logitech Z305 si N550, sfarsit de test

16 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Utilizez de ceva vreme un difuzor pentru laptopuri model Z305 şi un suport de laptop model N550. Am rămas dator cu o concluzie despre ele.

Logitech Z305 este un sistem audio stereo pentru laptopuri. Se prinde de spatele monitorului şi îşi ia semnalul audio prin cablu USB, împreună cu alimentarea necesară. Windows l-a recunoscut imediat şi diferenţa faţă de boxele integrate ale laptopului cât şi față de unele ieftine A4tech pe care le folosesc este imensă. În sfârşit, sunetul se aude clar şi tare, iar muzica sună a muzică. Mai mult, Z305 se transportă foarte uşor, vine cu propria husă şi cablul se integrează în difuzor.

Culmea, problema este că sunetul se aude prea tare. La nivel minim în Windows sau cu butonul de volum de pe Z305 apăsat până la minim şi volumul tot este prea mare. Nu deranjant de mare, dar nu-l pot coborî până la nivelul minim al boxelor integrate în laptop, ceea ce m-a mirat.

Pe total, aş recomanda Logitech Z305 dacă eşti într-una din următoarele situaţii:

  • vrei să se aude mai bine sunetul în filme/muzică/jocuri
  • vrei să se audă bine muzica de la un laptop într-o cameră de dimensiuni mai mari
  • faci des video-chat şi vrei să auzi cât mai limpede vocea celor cu care discuţi
  • te mişti des, ai nevoie de sunet mai bun şi aceasta este o soluţie portabilă de calitate

În general, chiar dacă ţi se pare că boxele laptopului tău se aud bine, Logitech Z305 se aude şi mai bine.

Boxe Logitech 2.0 Z305, USB– detalii și preț la eMAG

Logitech N550 este un suport de laptop. Aici nu sunt multe de zis. Dacă petreci mult timp cu laptopul în braţe, pe picioare, probabil că simţi nevoia unui astfel de suport, chiar dacă încă nu o ştii. Este moale pe partea inferioară, unde îţi stă pe picioare, şi include şi difuzoare pe lateral, conectate printr-un USB la laptop. Ca să nu-ţi alunece laptopul de pe N550, acesta este un pic înclinat şi include două piedici în partea sa de jos.

Atenţie ca N550 este făcut pentru laptopuri de până în 14 inci inclusiv. Dacă vreţi unul pentru laptopuri de 15,4 inci există modelul N700.

Stand Logitech Lapdesk N550– 167 lei la eMAG
Stand Logitech Lapdesk N700– detalii și preț la eMAG

    4 comentarii

  1. “În general, chiar dacă ţi se pare că boxele laptopului tău se aud bine, Logitech Z305 se aude şi mai bine.”

    Bine zis, “în general”. Sunt unele modele care au şi subwoofer încorporat. Seria Dell, de exemplu, are sistem audio JBL care face faţă foarte bine :)

      (Citează)

  2. Edit: Seria Dell XPS *

      (Citează)

  3. Si totusi, nu am inteles ceva: aceste boxe au sau nu subwoofer??!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus