un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Foarte multe laptopuri

25 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Miercuri seara Microsoft şi Intel ne-au arătat laptopuri. Foarte multe laptopuri! Am văzut cred că cele mai bune exemplare de la fiecare producător major într-un eveniment ce a strâns laolaltă, ca într-o ciudată perioadă de armistiţiu, toţi reprezentanţii brandurilor prezente pe piaţa noastră, plus bloggeri şi oamenii de la Microsoft şi Intel, care până la urmă sunt băgaţi în fiecare model prezent acolo.

Am văzut noi ultrabook-uri. Pe lângă Asus Zenbook (în România Asus are două bucăț de 13 inci, unul este la Ionuţ Bălan de la CHIP, altul este la mine acasă), un model extraordinar, am mai văzut şi un ultrabook de la Toshiba, care mi s-a părut foarte reuşit, plus unul de la Acer, care avea până şi culoarea alb-gri a lui Macbook Air, dar e şi cel mai ieftin dintre toate.

Am aflat exact ce înseamnă ultrabook, conform specificaţiilor trasate de Intel: să fie subţire (sub 17 milimetri, parcă), să aibă procesor Core i5 sau i7 din generaţia nouă şi să coste sub 1000 de euro. Din acest motiv modele mai performante precum Vaio Z nu intră în categoria ultrabook: sunt mult mai puternice, dar și scumpe.

Ce mi-a plăcut pe acolo:
Modelul acesta de pe un laptop Dell

Toshiba Qosmio F750, un laptop cu ecran 3D pentru care nu ai nevoie de ochelari!

Maguay şi carcasa cu model “răpirea din serai”

Moușii Microsoft, o colecţie foarte reuşită

Toate fotografiile mele sunt pe SkyDrive prin linkurl de mai jos:

De performanţă nu se mai pune problema, toate modelele expuse fiind de top. Asua a venit cu G74, o bestie de gaming care concurează cu Alienware, dar e mai ieftină, Sony cu acel Vaio Z de 12.000 de lei, am văzut difuzoare mari şi sisteme audio de top chiar şi pe notebookurile micuţe, ecrane de calitate foarte bună şi numai procesoare Intel rapide. Tehnologia Intel WiDi (wireless display) era folosită pentru a trimite imagini de pe un laptop pe trei televizoare din sală, fără fir. Un fel de mic paradis pentru pasionații de tehnologie.

    4 comentarii

  1. Radu, erau si ultrabook-uri de 15″ la eveniment?

      (Citează)

  2. mersi de detalii si poze. le apreciez enorm ! (ps: skydrive rullz, mi-am facut si eu cont ca urmare a sfatului tau)

    La maguay-ul cu rapirea din serai, e un autocolant lipit pe capac sau e altceva ?

    Uitandu-ma la Maguay pe configurator, am vazut de WiDi, m-am documentat, si chiar acum e chestia care-mi lipseste; astept achizitia unui noi laptop.

      (Citează)

  3. vand asus x51rl id coconudodo

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus