un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Call of Duty MW3 si Uncharted 3 scriu istorie

14 Nov 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Call of Duty Modern Warfare 3 s-a vândut în aproximativ 6,5 milioane de exemplare în prima zi de la lansare, ceea ce înseamnă că au avut venituri de 400 de milioane de dolari în, repet, doar prima zi!

Această cifră, deşi un nou record pentru industrie, arată câţi bani se plimbă în lumea gaming-ului şi de ce nu este vorba doar de “jocuri”, ci de un business ce trebuie să fie foarte bine pus la punct şi de consecinţe foarte nasoale atunci când un joc nu iese bine. 400 de milioane de dolari într-o singură zi este mai mult decât poate genera orice altă categorie a industriei de entertainment într-o perioadă identică.

Sunt sute de filme foarte bune care nu ajung să încaseze această sumă în întreaga lor perioadă de difuzare în cinematografe. Uitaţi-vă în topul IMDb câte filme celebre, de Oscar, sunt sub acest prag la venituri în întreaga lume după luni bune de difuzare.

Uncharted 3, la a cărui lansare am fost şi eu, s-a vândut în 3,8 milioane de exemplare în prima zi. Jocul este excelent, iar eu am luat-o de la început cu primul din serie, pe care-l joc acum pe Playstation 3. Dacă iau în calcul un preţ mediu de 50 de dolari, vorbim şi aici de 190 de milioane de dolari făcuţi în prima zi. Cine ştie câte altele s-au vândut în a doua zi, în primul weekend sau câte se vor vinde de Crăciun.

La noi jocurile pot fi cumpărate oficial astfel:
Joc Call of Duty: Modern Warfare 3 pentru PC – 230 lei la eMAG
Uncharted 3 Drake’s Deception pentru PS3 – 270 lei la eMAG
Uncharted 1 + Uncharted 2 pack – 180 lei la eMAG

În perioada următoare urmează să fie lansate Assassin’s Creed: Revelations pe 15 noiembrie (Xbox si PS3, varianta de PC pe 1 decembrie), NFS: The Run pe 17 noiembrie, Star Wars: The Old Republic pe 20 decembrie, Final Fantasy 13 partea 2 pe 31 ianuarie și Mass Effect 3 pe 6 martie 2012. Lista întreagă aici.

via IGN şi Dan Dragomir

    3 comentarii

  1. La Uncharted 3 reclama conţinea data lansării încă de acum un an. S-a creat aşteptare foarte mare. Jocul e bun, spre foarte bun, însă sunt câteva chestii care profită de aşteptările fanilor: durată mică a jocului (10 ore), personaje care dispar, inamici de un anumit tip care nu sunt explicaţi… Poate au mai lăsat si pentru noua consolă portabilă, unde teasurile arată că ar exista un alt Uncharted. Cumva trebuie să cumpere lumea şi noul gadget de la Sony.

      (Citează)

    • Da, sunt multe in lucru pentru Playstation Vita.

      Eu momentan ma joc Uncharted 1, mi se pare foarte misto, stiu ca pentru urmatoarele calitatea doar a crescut, asa ca sunt fericit.

        (Citează)

  2. adevarul este ca seriile astea call of duty au facut istorie respect ,astept si urmatorul daca o mai fi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus