un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vanatorul modern

8 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Bănuiesc că în alte vremuri bărbatul familiei, cu mâinile tăbăcite de muncă şi pielea arsă de soarele zilelor de vară, intra în pădure după mâncare, neavând la el decât un arc sau o suliţă sau poate o puşcă. Patru ore mai târziu ieşea triumfător, târând după el vreun leş de mistreţ sau cerb, trântindu-l în faţa nevestei şi spunându-i “na femeie, ai ce mânca încă două săptămâni; acum fierbe-mi nişte vin şi pansează rana asta, că mi-a băgat bestia cornu’ prin piciorul meu”.

Această scenă mi s-a derulat în faţa ochilor zilele trecute, când eram în Cora. Un tip mai plinuţ se uita cu atenţie pe produsele de la raionul de apa îmbuteliată. La un moment dat întinde fulgerător mâna spre o sticlă de apă, de parcă ar fi găsit una cu aur, o ia la piept şi apoi strigă cât îl ţine gura, de parcă am fi pe stadion “am găsit-oooooo!”. Să dea dracii de nu m-am speriat când l-am auzit pe unul răcnind lângă mine, într-un loc în care nimeni nu răcnește, bucuros că a găsit o sticlă de apă, de parcă n-ar fi fost un raion întreg acolo plin cu aşa ceva.

Şi faza cea mai tare este că apare nevastă-sa, păşind mai rapid decât de obicei, se uită la sticlă de apă, se uită la soţul ei şi exclamă “aah, ce bine!”. Dar se uită la el cu mândrie, de parcă ar fi vânat cu mâna lui un mistreţ, nu doar ar fi ridicat o sticlă de apă din raft.

Bărbatul modern este cam pămpălău, dar noroc ca acum totul este la raft, iar femeile par a fi mulțumite ca se descurcă printre ele.

    2 comentarii

  1. era ultima sticla de Evian ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus