un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile Kindle arata bine

8 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii


Am văzut pe site-ul Amazon noile ebook readere Kindle şi arată super. Nu mă refer neapărat la tableta Kindle Fire, care e un subiect mai complex de discutat, cât la Kindle-urile normale, cele alb-negru şi cu ecran special făcut pentru citit cărţi.

Dacă nu vă daţi seama dintr-o privire de modificări, cea mai mare dintre ele este dispariţie tastaturii complete QWERTY. Eu am Kindle-ul din generaţia trecută, cel cu tastatură completă, şi nu am folosit-o niciodată. N-am apăsat niciodată tastele ei. Singurele butoane utilizate sunt cele direcţionale, Enter, Back şi Home.

Cel din stânga, numit simplu Kindle, are doar butoanele de bază sub ecran (iar pe lateral cele pentru dat pagina) şi e mai uşor şi mai subţire decât modelul meu. Ecranul de 6 inci domină dispozitivul şi elimină impresia că vreo parte a lui este inutilă. Aşa ar fi trebuit să fie Kindle-ul de la început, în opinia mea.

Cel din centru este Kindle Touch. Nu mai are deloc butoane, ecranul fiind unul tactic, dar tot alb-negru şi eInk (adică are consum foarte mic şi nu luceşte nici măcar în soare). Este pentru cei care au nevoie de funcţii mai avansate şi, în lipsa tastaturii, vor apela la touchscreen.

Kindle Fire este noua lor tableta color. E foarte ieftină la 199 de dolari preţul pentru americani, rulează un Android modificat de Amazon, nu e performantă la nivelul tabletelor cu care suntem obişnuiţi pe aici, dar la preţul ăsta ce să ceri. Mai multe nu zic despre ea până nu o văd, ceea ce probabil nu se va întâmpla niciodată. În schimb, aş da la schimb Kindle-ul meu pentru unul nou fără atâtea taste pe el.

  7 comentarii

 1. si eu as vinde Kindle-ul vechi pentru unul cu display full readable :D

  barter anybody? :)

    (Citează)

 2. E o problema. Si eu am kindle generatia 3, aia cu butoane. Versiunea cu 3G. Ei bine, acel 3G gratis pe browserul ala amarat cum e el mi-a fost deseori de mare folos (mai ales in afara tarii). Din pacate, versiunea touch … au taiat accesul browserului pe 3G. Wifi only. O chestie foarte nasoala :(

    (Citează)

 3. Mi-am comandat un kindle non touch la 2 ore dupa conferinta de presa :) iar kindle 3-ul l-a luat prietena mea. Ca prima impresie pot sa spun ca se simte mult mai usor, e asa de mic incat l-as putea tine in buzunarul de la spate.
  Ecranul este identic intre cele doua modele, cu mentiunea ca la asta nou fage un refresh complet( acel flicker negru) la fiecare a 6-a pagina.
  Bateria stiu ca este mai slaba, dar nu ma ppt proninta inca, are doar o saptamana.
  Mi-am comandat si husa cu lumina de citit, dar aia se lanseaza abia in noiembrie.

  Sfatul meu: daca aveti k3 nu merita upgrade-ul, daca vreti sa va intrati in lumea ereaderelor atunci mergeti linistit pe kindle.

    (Citează)

 4. Nasol ca la emag cel mai ieftin e 699 de lei, eu 99$ as da dar nu de 3 ori mai mult

    (Citează)

 5. ai picat bacu, nu?

    (Citează)

 6. Am si eu o rugaminte. Poti sa imi spui daca acest fisier
  http://www.filebox.ro/download.php?key=jq8cj7sjmqg6qhar
  se poate citi bine pe kindle? Eventual o poza ca sa imi dau seama cum arata?
  Am tot citit ba ca nu accepta decat pdf-uri proprietare, ba ca cele facute din imagini nu pot fi citite cu usurinta si ezit mult daca sa imi cumpar. Am incercat sa testez in showroom-ul emag, dar nu m-au lasat sa incarc nimic pe el si evident ca documentele pe care le are deja instalate arata foarte bine.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus