un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doua masini care imi plac: BMW seria 3 si Range Rover Evoque

21 Oct 2011  ·

AUTO  ·

10 comentarii

Noul BMW seria 3 mi se pare că are un aspect foarte sportiv şi tineresc. Botul este rotunjit în jos, ca la seria 6 (sau la vechiul BMW 850) şi parcă seamănă cu o panteră.



Din ce observ, tendinţa este ca maşinile din această gamă (BMW seria 3, Mercedes clasa C, Audi A4) să poată avea dotări opţionale cât mai scumpe şi sofisticate, încât singură diferenţă faţă de gama mai scumpă este spaţiul fizic. Văd că noul BMW seria 3 are iDrive, lemn în interior, are sistem BMW ConnectedDrive prin care maşina poate fi monitorizată de la un centru BMW, hard-disk pentru stocare de muzică şi alte asemenea dotări. Plus că arată bine de tot.

Range Rover Evoque este un model de oraş. L-am văzut zilele trecute prin Bucureşti şi arată futurist, dar cu linii bine conturate. Pare masiv, deşi nu este. Am văzut că are şi variantă în două uşi, deşi nu-i înţeleg rostul în gama SUV-urilor, care prin definiţie sunt maşini mărişoare. De fapt nu înţeleg de ce ai vrea maşina cu două uşi, astfel încât să fii constant deranjat de cei din spate atunci când vor să coboare şi să urce.

Evoque-ul în 4 uşi arată însă foarte bine. Presimt că la noi va fi nevoie să mergi cu Range Rover normal prin oraş, nu cu o versiune mai mică precum Evoque, că altfel nu eşti suficient de cool.

[nggallery id=10]

    10 comentarii

  1. Prefer doar BMW,e superb

      (Citează)

  2. Evoque in 2 usi am vazut si eu, arata bestial! BMW-ul nu ma incanta, prea colturos, arata mai bine seria 5. Si da, ai dotari la nivel de seria 5 pe treiar, dar ajungi la preturi asemanatoare, ceea ce nu mi se pare OK. Eu unul n-as da bani decat pe strictul necesar, siguranta mai ales, prefer sa cheltuiesc pe un motor mai performant decat pe niste gadgeturi cu care te joci de 2-3 ori si dupa aia te plictisesti de ele.

      (Citează)

  3. Evoque arată demențial. Când am văzut prima dată reclama nu am crezut că mașina există pe piață, ci că este un prototip. Nu am reușit să văd niciunul live încă, din nefericire.

      (Citează)

  4. Evoque-ul l-am vazut live la minisalonul ce a fost in Bucuresti, e mai mic decat credeam dar are un design reusit.

      (Citează)

  5. evoque-ul a fost proiectat in colaborare cu victoria beckham. cel in 5 usi e ok, e un fel de range rover sport mai micut (avand in vedere ca are dotari off-road ca lumea, nu porcariile de pe x5/ml/touareg).

    ala in 3 usi mi se pare echivalentul victoriei pe sosea: astepti prea mult ca sa ai acces in spate (scaunele din fata se misca pentru a face loc electric, dureaza o vesnicie), iar cand ajungi in sfarsit in spate observi ca nu ai loc, spatiul fiind prea stramt.

    vizual e f tare :)

    3-aru e mai reusit decat cel actual in fata, dar ca si in cazul actualuliu cls, cand ajungi in spate iti vine sa-ti tai venele.

    bine, astea-s lucruri subiective. dpdv al performantelor, ambele sunt tari. banii ne mai lipsesc, in rest avem de unde-alege :D

      (Citează)

  6. BMW seria 3 mi se pare cea mai buna masina

      (Citează)

  7. jaguar xf, alfa 159, lexus is? nimic? mi se pare ignorant sa spui asa ceva :p

    apropo: cica ar fi testat unii noul m5, au dezactivat ceva de pe la playerul audio si in habitaclu cica nu s-ar mai fi auzit la fel motorul dupa schimbare. nu mai torcea deloc, din contra, era chiar f silentios. gg bmw, mostra de inginerie de calitate de la nemti!

      (Citează)

  8. xj-u e cu seria 7, s klasse. e foarte misto xj-u, si are mult mai multe veleitati de sportiva decat altele din clasa ei.

    aia cu m5-u e pe bune.

    uite un link, la prima mana:

    http://reviews.cnet.com/8301-13746_7-20111031-48/bmw-m5-generates-fake-engine-noise-using-stereo/

    si treaba nu e de azi de ieri, sau doar la modelu asta.

    (nu cred ca de pe siteu ala am citit, asa ca nu bag mana in foc pentru calitatea siteului in sine, dar ca idee generala, asa e :) )

      (Citează)

  9. Evoque este unul din motivele cresterii vanzarilor Jaguar – Land Rover in Europa cu 45%, comparativ cu 2011 (Feb)!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus