un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum mai imi este util SkyDrive

19 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Din reacţiile de pe net am înţeles că prezentarea făcută de mine serviciului SkyDrive a fost bine apreciată, ca şi serviciul în sine. Zilele trecute mi-am dat seama de cât de util îmi este SkyDrive şi ca extensie a acestui blog:

1. îmi permite să pun pe net fotografiile la o rezoluţie mai mare. În mod normal le reduc la 1024 pixeli, gândidu-mă la încărcarea serverului, bandă, timp de transfer şi alţi factori. Pe SkyDrive însă aş putea merge măcar până la un 1600px fără probleme, atunci când detaliile contează.

2. pot prezenta mult mai uşor fotografii originale făcute cu gadget-urile de la teste. Să zicem că am un DSLR, unde o fotografie are minim 5 MB. Pe blog aş putea pune maxim 2-3 ca exemplu, dar pe SkyDrive pot să pun oricâte, că le hostează Microsoft pe gratis, oferă acces şi la imaginea originală, prezintă datele EXIF şi, mai important, schimbă de la o fotografie la alta în mai puţin de o secundă, chiar şi la fişiere imense. Aşa am făcut la Nokia N9.

3. pot pune mult mai multe imagini la un articol. Nu te interesează un anume produs sau un eveniment? Atunci nu vreau să simţi că ai pierdut timp şi trafic încărcând de pe blog 58 de fotografii despre ceva ce nu te interesează. Pot să pun doar 10 cele mai bune în articol, iar mai multe vor fi pe SkyDrive, dacă-ţi captez interesul. OccupyBucharest mi-a deschis ochii aici.

Ce s-a schimbat? Păi aş fi putut face cele de mai sus şi pe Flickr, unde am cont Pro, dar e mai slabă interfaţa decât pe SkyDrive, e mai greu să ajungi la o imagine de rezoluţie bună şi navigarea de la o fotografie la alta este lentă. Practic din acest motiv puneam totul pe blog şi nu pe Flickr, dar acum am găsit în SkyDrive alternativă mai bună, gratuită si cu spațiu aproape nelimitat.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus