un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartofii mari sunt toxici

2 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Un reportaj ProTV de reţinut. Spune că în Germania cartofii mari se dau la o parte şi nu se băgă în consum decât pentru animale, având o compoziţie diferită. Acei cartofi de obicei ajung pe piaţa noastră unde, din lipsă de informare, lumea îi crede foarte buni şi îi alege cu precădere.

    12 comentarii

  1. Stii ce se va intampla? Lumea care a cumparat giganti va spune ca daca pana acum nu au patit nimic, sigur nu patesc ceva mai incolo.

      (Citează)

  2. “astia mari se curata mai rapid”, spuse gospodina care doreste sa termine cu gatitul cat mai repede pentru a nu rata Esmeralda

      (Citează)

  3. n-o sa fiu ipocrit, si eu tot d’aia mari iau cand sunt in bucuresti; cand sunt acasa ‘la tara’ iau de la vecini. o sa schimb si eu obiceiul, multam

      (Citează)

  4. sa nu cumva sa fie vreo campanie de-a lor…de cate ori n-au mediatizat porcarii ca sa aiba ei vanzari?

      (Citează)

  5. Pai si aia lungi de la Mecdonalț, tot din cartofi mici sunt?

      (Citează)

  6. @Yamasha – Vorbesti serios? :|
    @nashu_mare – aia nu sunt din cartofi

      (Citează)

  7. @costin – sunt de acord, sigur e o campanie de genul castravetii cu e-coli din Spania… Pana nu vad un tratat stiintific serios eu nu mai cred in balivernele din ziare (mai ales din cele romanesti)

      (Citează)

  8. @ioana – acum vreo 10 ani, cand eram in clasa a 5a si faceam botanica, am invatat “cartoful”. nu a trebuit sa scrie cercetatorii de la vreo universitate din sua un tratat despre el pentru a afla ca procentul de amidon dintr-un cartof este mai mare cu cat cartoful este mai mare. desigur, acum vei spune ca ziarele mint si amidonul e sanatos…
    sanatate iti doresc :)

      (Citează)

  9. Costine, ai grija si la spaghetele uriase si mai ales la vodca, glucidele si alcoolul ne omoara.

    In alta ordine de idei, acum 10 ani faceam chimie cu Ursea… cea a mai trecut vremea.

      (Citează)

    • Cartofii de la McD vin din Austria. Aia zic ca-i testeaza si-i aleg pe cei mai buni, dar nu m-ar mira sa prefere si cartofi mari tocmai pentru a fi deosebiti de cei pe care-i fac altii acasa.

      @ioana: ce legatura au spaghetele gigantice? Stii mai bine de atat.

        (Citează)

  10. Daca va e frica de cum se digereaza amidonul… Cred ca defapt nu e vb ca sunt toxici, insensul ca mananci un cartof prea mare si mori, ci mai degraba ca sunt mai greu de digerat. Oricum, in general amidonul e mai mult in pielea cartofului, asa ca spala-l mai bine cand il gatesti.

      (Citează)

    • Daca cititi articolul din link, scrie clar ca toxici sunt doar cei mici, care contin mai multa solanina, iar cei mari au doar mai multa apa decat e normal, ceea ce le da un gust mai fad.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus