un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe astia de ce i-ati votat?

2 Sep 2011  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Vadim Tudor îi atacă violent pe colegii săi români din Parlamentul European, unde şi el ne reprezintă ţara. Pe Elena Băsescu o numeşte proastă proastelor, care ne face de ruşine în Parlament de câte ori deschide gura, nefiind în stare nici româna să o vorbească aşa cum ar fi cazul. Despre Gigi Becali spune că este un handicapat în ultimul hal, dar cu inima de aur.

Articolul de pe Realitatea mai spune şi că Vadim este pe locul 729 din 736 în ceea ce priveşte prezența la şedinţele Parlamentului European, adică în coada cozii. Pe ultimul loc este chiar Becali, numărul 736.

Eu aş vrea să-i întreb pe cei care i-au votat pe Becali, pe Vadim sau pe EBA ca europarlamentari ce-a fost în mintea lor? De ce ai vota un om care doar te face de ruşine? Deci ăla este ultimul de pe lista de prezenţe, e clar că-l doare fix în fund de PE, fiind mai ocupat cu meciuri şi grupele UEFA. Pe EBA aţi văzut-o cum e, are dreptate Vadim. Iar Vadim… mi-e ruşine că-i român, de când l-am văzut cum o înjura din ușa casei pe executoarea aceea judecătorească.

Cum să-i votezi pe ăştia? De ce?!? Mai rău, la următoarele alegeri tot ei vor ieşi?

via Realitatea.

    19 comentarii

  1. Eu am votat-o pe EBA. De ce nu? La ce e bun Parlamentul European? Cui ii pasa de el? Atat timp cat nu o vad pe aici, e bine. Si de ea mai are ce sa se prinda, fata de ceilalti doi care sunt compromisi. Pe aia nu i-as trimite acolo.

    Plus ca mor de amuzament cand se oftica unii si altii ca ajuns aia acolo. :D

      (Citează)

  2. @nashu: comentariul tau arata ca nu ai prea inteles la ce foloseste votul si ca ideea aia cu retragerea dreptului de vot pt anumite persoane nu e o idee chiar asa rea.

      (Citează)

  3. @Stefanita,

    Am inteles foarte bine. Tu nu ai inteles la ce foloseste Parlamentul European.

    Te roade un pic ca am votat, nu? Ai vrea sa imi zici ca sunt cocalar? Poti pune pariu ca ascult manele si scuip seminte pe scara blocului, nu-i asa?

      (Citează)

  4. Nashu, o persoana ca tine cu drept de vot si fara responsabilitate sociala si politica ar trebui impuscata in ceafa. Sa votezi “de-a’ drecu'” e atat de juvenil incat nici cu pile nu ai ajunge intr-un spital de nebuni. Daca astfel de gen de satisfactii ai tu in viata (ca se oftica altii, sîc) nu poate decat sa-mi confirme ce suflet trist esti – cu blogul sau de weekend pe blogger, cu “sh” in loc de ş – si doresc doar sa-ti urez o viata frumoasa, ca ti se va imbunatati si tie la un moment dat. Pana atunci, tot raul.

      (Citează)

  5. @sobolane:

    Si am si p ula mica, ai uitat sa zici.

      (Citează)

  6. Eu am impresia că tu nu înțelegi. Să îți explic.

    Chiar dacă la viitoarele alegeri vor ieși EBA cu Vadim și cu Becali, tu tot pe nwradu.ro și mobbi.ro vei scrie, tot un ford mondeo vei conduce și probabil tot un telefon HTC vei cumpăra. Ah da, nici nu vei încasa ajutoare de încălzire, pentru că oricum ești un bogătan care are venituri de peste 1400 lei pe lună.

    Acum chiar dacă EBA sau Vadim sau Becali nu vor mai ieși, să vezi surpriza surprizelor: viața ta tot nu se ve schimba.

    Majoritatea oamenilor nu vor să înțeleagă niște lucruri simple. Dacă Geoana câștiga alegerile în locul lui Basescu, nu s-ar fi schimbat nimic pentru tine. Asta e tot ce contează.

    Cu cât ne pierdem mai puțin timp cu politica cu atât vom avea mai mult timp de proiecte și subiecte cu adevarat importante.

    P.S. Acu’ aștept să fiu contrazis. :P

      (Citează)

    • @Programare: eu nu mai cred ca cine e la putere nu-mi influenteaza viata. Nu uita unde se decide cat e TVA-ul, cat sunt impozitele, ce autostrazi se fac, cat e taxa de inmatriculare, unde se finanteaza proiecte, cum e supravegherea la bac, cine conduce sau ingroapa o institutie, o statiune, o tara. Sa crezi ca nu te influenteaza cu nimic cine este in parlament e pueril de tot. Daca o zici pe bune, inseamna ca niciodata nu te plangi de marirea pretului benzinei, a taxelor, de ministri incompetenti, de parlamentari prosti samd.

      Nu degeaba se zice ca oamenii aia sunt la putere, ca ei conduc. Chiar conduc. Ne conduc pe noi, iar noi facem ce vor ei. Ah, nu direct, ca nu-ti zice EBA sau Vadim unde sa te duci maine si la ce ora sa te culci sau ce bere sa bei. Dar indirect iti decid suficiente lucruri in viata. Daca erai bugetar sau pensionar ai fi vazut si direct asta.

        (Citează)

  7. Apropo și eu tot pe EBA am votat-o.

    Dar în comparație cu @nashu_mare eu măcar știu să mă exprim și pot da argumenta cu argumente ce m-a împins să o votez pe EBA.

    Deci am intrat în cabina de vot, acolo aveam foile alea. M-am uitat la toate numele alea, partide și independenți. Mă jur să moară cocorul că în clipa aia toți mi-au fost dragi și pe toți i-am iubit și pe toți aș fi vrut să îi văd în parlamentul european.
    Dar nu s-a putut să pun ștampila pe toți așa că am votat-o pe aia de avea măcar un cur, țâțe și niște buze siliconate. Că de fapt asta mi-a plăcut mie cel mai mult. :P

      (Citează)

  8. Absolut. Doar că nu sunt pensionar și nu sunt bugetar și nici nu cred în povești frumoase cum că statul va avea grijă de mine la bătrânețe.

    Nu mă plâng prea mult de cele enumerate de tine mai sus. Știu că acum vreo 4 ani plăteam pe benzină cu 1 milion mai puțin (era mai ieftină). Dar știu că de atunci și veniturile mele au mai crescut.
    Știu că sunt și miniștrii incompetenți. Cum este astăzi cel de la MCSI. Cel puțin eu așa îl consider. De asemenea am o bănuială că oricine ar veni în ministerul transporturilor nu se va construi nici un milimetru în plus de autostradă mai repede.

    Am înțeles o chestie însă. E mai simplu ca niciodată să spui la revedere mamă, tată, țară dragă și să te muți în altă parte a globului.

    De asemenea este pueril să aștepți să facă statul ceva pentru tine. Statul trebuie să facă câte ceva pentru toți, și cumva interesele altora primează înaintea interesului tău. Extrapolând, fiecare individ, în felul lui, așteptând de la stat, pierde.

    Am avut și eu o perioadă când credeam că se poate schimba ceva în politică. M-am lămurit că erau doar vise frumoase.

    Dacă vrei să îți fie bine în România, atunci însoară-te cu o fată de ministru, dă din coate și pune mâna de o finanțare UE, aranjează să construiești o autrostradă, etc. Adică, descurcă-te!

      (Citează)

  9. @programare sociala:

    Eu sunt inginer si ma aseman cu un caine, am privire inteligenta, dar nu stiu sa ma exprim.

    @nwradu: da, daca ar fi fost vorba de votul pentru Parlamentul Romaniei, poate nu as fi votat-o pe EBA, pentru ca aia de acolo chiar decid TVA, impozit pe profit, alea-alea. (Bine, nu ei, grupul din care fac parte, indiferent de tipul de alegeri, uninominale au ba, deci, pana la urma, ar fi fost sanse destul de mari sa o fac. ). Parlamentul European, insa, este un fel de “hai sa facem, sa aratam ca suntem moderni”, alcatuit dintr-un amalgam de diversi din toate tarile care nu se remarca decat prin salariile mari.

    Pe de alta parte, in tara, votul asta a contat foarte mult din punct de vedere politic. Asa ca l-am dat. L-am dat sa le inchid gura unora cu basini intelectualiste superioare. Nu e vorba de cei doi lache de mai sus (pe ei pot sa ii trollez si fara sa fi pus stampila cu adevarat).

      (Citează)

  10. Ce e amuzant (sau nu) este ca de fiecare data inainte de alegeri ii vezi pe toti cum se tanguie ca pensionarii si taranii voteaza cu fundu si cat de usor sunt manipulati si ca totul merge prost doar din cauza oamenilor asta, mai slabi cu duhu, care nu reusesc sa inteleaga “cum ar trebui sa votezi”.

    Iata ca insa si oameni educati ca Programare Sociala sau Nashu (sper ca nu v-ati cumparat diploma) voteaza la fel. Cu fundul. Ceea ce explica poate din Romania si mai ales arata ca mai avem nevoie de muuuuuulta educatie civica.

    Nenea Nashule, sa incerci sa citesti mai multe despre Parlamentul European, o sa ai niste surprize imense despre cat de mult intervine acesta in viata ta.

      (Citează)

    • @nashu: eh na, asa cum parlamentul roman iti decide niste lucruri in viata, la fel o face si cel european. Ce, crezi ca mai dureaza mult pana ajungem ca grecia si speram sa ne ajuta altii cu legi si bani? Sau toate fondurile alea europene, din care multi romani traiesc (in sensul ca au de munca datorita lor si a contractelor pe care le face statul pe baza lor), de cine crezi ca sunt decise? O structura legislativa influenteaza mult mai mult ce se intampla.

      Mi se pare ok sa zici ca nu-ti pasa ce se intampla pe ramura executiva. De ex nu stiu in ce masura te influenteaza cine e ministrul agriculturii sau al turismului, chiar daca o influenta o au toti. Dar tu nu voteze executivul, ci legislativul.

        (Citează)

  11. @stefanita: jur cu mana pe inima ca nu am nici diploma de bac.

    @radu: in mod normal, daca nu ma insala pe mine memoria, codul fiscal se voteaza de catre Parlament, nu de executiv. Bine, acum ce mai e o Ordonanta de Urgenta in plus sau in minus?

    Altfel, deocamdata dam mai multi bani la US decat primim, asa ca statul ar da la mai multi oameni de munca direct prin lucrari finantate de la buget. Si sa nu imi zici ca licitatiile pentru fonduri europene sunt mai cinstite decat celelalte! Or fi, dar asta numai datorita faptului ca aici se pot sifona bani legal prin comisioane de consultanta, studii, referate… Pana la urma, procentul de bani utilizati cu folos cam tot ala e. In schimb, achizitiile sunt limitate la bunuri provenind in UE.

      (Citează)

  12. ce mai conteaza cine cu cine a votat… astia tot acolo raman prezenti mai mult sau mai putin. deci nu are sens

      (Citează)

  13. La trecutu-ți mare, zero viitor.

      (Citează)

  14. EBA a luat pt ca a dat Basescu ordin in filialele PDL din tara sa fie votată.
    Aduceţi-vă aminte că la acele alegeri PDL-ul(sau PL-D + PD) au iesit la procente mai jos decat PSD-ul desi la alegerile locale si parlamentare au fost mai sus.
    Iar Becali a avut un plus de popularitate la faza cu arestarea sa, dupa care s-a bagat in seama si Vadim, au pus-o de-o alianta si lumea i-a votat impreuna :)).

      (Citează)

  15. eu nu am votat pe nimeni, nu am fost sa votez euro parlamentarele…

      (Citează)

  16. Romania e plina de retardati…la ce te asteptai?

      (Citează)

  17. @stefan: am o bună prietenă (cu suficiente studii superioare, am observat că te interesează acest aspect) care este cam xenofoabă. În principiu ea nu suportă ungurii (deși nu a avut vreodată a face cu ei) și nu suportă țiganii (cu ăștia se întâlnește frecvent, lucrează pentru ONG de integrare a romilor în … n-am idee ce).

    Deci revenim. Ea nu suportă ungurii. Totuși la alegeri de fiecare dată, ea pune ștampila pe UDMR. Pentru că asta e forma ei de protest (mie nu îmi e clar împotriva a ce anume).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus