un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A scazut pretul la Samsung Galaxy S II

26 Sep 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Galaxy S II va fi ales, cel mai probabil, smartphone-ul anului. Îşi merită titlul, are un ecran fantastic, este subţire şi uşor şi foarte performant, după cum puteţi citi şi din review-ul meu. Iar acum văd că este într-o ofertă bună la eMAG.

Telefon mobil Samsung I9100 Galaxy S2, 16GB, Black2.099,99 lei

Cred că acest preţ va genera foarte multe vânzări. eMAG nu mai are cele mai mici preţuri din piaţă şi de fapt cred că şi reprezentanţii magazinului admit asta, dar oferă servicii suplimentare precum posibilitate de retur al produsului în 30 de zile (nu 10 ca la alţii) sau ridicare şi livrare gratuită în caz de intervenţii service. Eu aş cumpăra telefonul acesta cu garanţia extinsă pe 2 ani (pentru un total de 4 ani). Costă 300 de lei extinderea (un alt serviciu propriu eMAG), dar să zicem că peste vreo 12-18 luni te saturi de Galaxy S II şi vrei să-l vinzi. Tu vei fi cel care oferă un telefon ce mai are garanţie încă mulţi ani şi asta înseamnă că îl vei da imediat prin okazii.ro sau prieteni.

Concurența sa pare să fi rămas în urmă. Singurul model de acelaşi nivel, HTC Sensation, costă 2459 lei, iar un iPhone 4 se păstrează constant la 2600 lei.

De curiozitate m-am uitat şi la situaţia tabletelor. Am văzut că pe primele trei locuri se află şi cele mai bune trei tablete în opinia mea: Asus Transformer, iPad 2 şi Samsung Galaxy Tab 10 inci. Mă bucur să văd că publicul larg a recunoscut produsele de calitate sau s-a informat bine despre ele din review-uri precum ale mele. În plus, tastatura opţională pentru Asus Transformer a scăzut la 300 de lei, un preţ excelent pentru o baterie de 6 ore şi o tastatură (detalii în review-ul Transformer). Şi la acest gen de produse merită luată o garanţie extinsă, din aceleaşi motive ca mai sus.

Mă aştept ca de Crăciun un iPad 2 sau un Transformer să coste în jur de 1600 lei, dar se vor da ca pâinea caldă (“şi atunci de ce nu iei o pâine caldă?”).

    14 comentarii

  1. dar ce te faci ca peste 2 ani, samsung are scoase deja 26 de noi modele peste gs2?

      (Citează)

  2. @NetulLiber: Mereu vor exista oameni care vor cumpara si modele mai vechi. Nu toti isi doresc sau isi permit ultimele aparitii. Cati nu sunt care mai cumpara acum iphone 3?

      (Citează)

  3. dar dar de la mar nu iti poti lua decat 1 model pe serie. cine nu isi poate permite i4 dar vrea sa incerce o aplicatie sau ios, se indreapta catre i3. pe cand la ceilalti, mereu vor scoate noi modele care vor concura cu cele anterioare, cu diferente uneori prea mici sau cu functii inutilizabile in romania. da, privind de acum, probabil ca peste 2 ani, vei putea vinde un sg2 cu 699 lei dar cine stie cum o sa evolueze preturile la telefoanele astea.

      (Citează)

    • @Netul: nu e asa, dovada ca am vandut cu succes toate telefoanele mele vechi. Sa zicem ca peste 2 ani ai 1000 de lei si vrei un telefon cat mai bun. La banii aia vei avea de ales intre un low-cost de moment, mai mic, mai slab, cu rezolutie mai proasta, sau Galaxy S II second hand, care va fi in continuare un model performant.

      De exemplu acum un Wildfire nou costa cat un Desire clasic second-hand. Desire-ul ruleaza orice, are ROM-uri custom cu Sense 3, are AMOLED, are ecran mare. Eu l-as alege oricand pe acesta.

      @laur: pai in gama asta, e cu “doar”, nu e nimic de ras chiar daca e scump si asa. Fata de pretul normal, e o reducere buna.

      @Robert: corect, si Nexus S si Desire Z, pe care il am si eu acum. Telefonul e chiar misto si costa vreo 1250 de lei.

        (Citează)

  4. doar 21 de mil=)

      (Citează)

  5. Tot la Emag, o oferta foarte buna este la Nexus S. Pretul este de 1.289. Si telefonul este unul foarte bun.

      (Citează)

  6. Sensation-ul a scazut la 2080 lei la cel.ro (probabil si prin alte parti).
    Cred ca HTC-ul se pregateste pentru varianta XE.

      (Citează)

  7. Crezi ca vom avea o scadere de pret si la Iphone 4, macar dupa aparitia #5?

      (Citează)

    • Nu foarte mare. Depinde si dupa cat timp ajunge la noi iPhone 5 si presimt ca la inceput va fi la preturi gigantice, cum a fost si iPhone 4 initial.
      Depinde si ce schimbari aduce modelul 5. Daca va semana destul de mult cu numarul 4, se va vinde si 4 in continuare.

        (Citează)

  8. daca luam exemplu lansarile trecute, vom avea o scadere de 100 dolari/euro la i4. nu cred ca un terminal mai scump decat e acum i4 o sa aiba succes in perioada asta, mai ales ca pentru a plati mai mult, trebuie sa vina cu niste inventii care sa faca acei bani.

      (Citează)

  9. Din ce am citit (zvonuri) intr-o saptamana, doua Apple-ul va lansa doua iPhone-uri: iPhone 5 si iPhone 4S, al doilea la un pret (mai) accesibil.
    O astfel de miscare (un 4S la pret decent) ar face praf pretul la iPhone 4, greu de crezut ca o sa-l mai cumpere cineva.

      (Citează)

    • Orice e posibil, ar putea face un iPhone 4 fara sticla si asta ar micsora costurile si ar creste atractivitatea modelului. Din pacate, cel putin la noi, cred ca multi cumpara iPhone pentru factorul cool. E foarte posibil ca toti cei cu iPhone 4 sa-si doreasca sa treaca la iPhone 5 pentru a nu “ramane in urma”, ceea ce si Apple incearca sa determine, de fapt.

        (Citează)

  10. u

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus