un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Voiculescu propune suspendarea presedintelui cu 1.000.000 de semnaturi

3 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Îl ştiţi deja pe Dan Voiculescu. Ai crede că este ocupat să facă apeluri la tribunalul universal de pe Alpha Centauri prin care să reclame că este injust numit turnător pentru Securitate, după ce toate instanţele de pe planeta asta l-au declarat aşa. Dar nu, are alte idei.

Dezamăgit de faptul că nu-l poate suspenda pe Băsescu pe calea normală, parlamentară, deși prin ianuarie promisese că până în martie Băsescu va fi suspendat și terminat și țara revine pe făgașul ei bun, are acum o altă idee: suspendarea să poate fi inițiată cu 1.000.000 de semnaturi, din acelea stranse prin oraș și niciodată numărate cum trebuie.

Iniţiativa este o idee atât de proastă încât mie mi-ar fi fost ruşine să o spun cu voce tare. Dacă m-aş fi dat vreun mare om de politică şi multi-milionar, cu atât mai mult aş fi tăcut. Logica e simplă.

În 2009 Mircea Geoană a fost votat de 5.205.860 de oameni, dar Traian Băsescu a avut şi mai multe voturi şi a câştigat alegerile. Vă daţi seama unde bat? Dacă preşedintele ar putea fi suspendat cu doar un milion de semnături atunci nimeni n-ar putea fi preşedinte în România mai mult de o zi, căci Băsescu ar fi putut fi suspendat chiar a doua zi de un milion dintre votanţii lui Geoană, care s-ar fi dus să semneze pe listă. A treia zi, Geoană ar fi fost suspendat de alt milion de oameni care nu-l suportă.

Orice candidat la alegeri adună măcar un milion de voturi. Dracu, pierzi alegerile cu 5 milioane de voturi, după cum s-a dovedit. Dacă un milion de oameni ar avea dreptul de a invalida alegerea a oricâţi alţii, unde mai e democraţia?

Ah, dacă s-ar fi zis “hai să modificăm legea astfel încât dacă se strâng mai multe semnături decât numărul de voturi cu care s-au câştigat alegerile…” era altă treabă. În plus, ei nu pot strănge mai mult de 27k semnături pentru a cere demisia președintelui [link]. În cele 10 zile de când am scris despre acea campania s-au mai adunat doar vreo 300 de semnături.

Trăim într-o ţară mutilată. O ţară desfigurată de ură, incompetenţă şi impostură. O ţară în care valorile veritabile sunt umilite, izolate şi condamnate.” De acord. Faptul că un fost securist are sute de milioane de euro şi face astfel de declarații e cea mai bună dovadă.

surprinzător, via Realitatea, nu Antena 3.

    2 comentarii

  1. Voiculescu e penibil ca si trustul sau (Radio , TV , Presa scrisa)

    Am zis !

      (Citează)

  2. Pai tu ce te bagi ? :D
    Eu cred ca oamenii astia functioneaza dupa principiul :Avem o tara! Cum procedam?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus