un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Atentie la maidanezi

2 Aug 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Citez fragmente dintr-o știre despre câinii vagabonzi:

  • Lipsa apei şi temperaturile caniculare au crescut agresivitatea câinilor fără stăpân.
  • Numărul bucureştenilor muşcaţi de câini a crescut cu 20 la sută în luna mai faţă de aprilie şi cu 30 la sută în luna iunie. De la începutul anului numărul celor muşcaţi de câini a ajuns la 10.000.
  • Directorul ASPA atrage atenţia că aproape jumătate din maidanezi sunt bolnavi de leptospiroză. “Este o boală extrem de gravă care se transmite la om, iar cei mai predispuşi să o facă sunt copiii. Boala se ia prin contactul cu urina animalului bolnav. Copii se joacă cu mânuţele în nisipul pe care au urinat câinii infectaţi şi se îmbolnăvesc. Dintr-un studiu făcut de cei de la Institutul Cantacuzino a reieşit că aproximativ 50 la sută dintre câinii străzii sunt bolnavi de leptospiroză”.
  • În dotarea ASPA există trei maşini speciale pentru astfel de intervenţii şi patru prinzători de câini. Am fost solicitaţi să strîngem o haită de 30 de câini din Parcul Herăstrău. Ne-am dus cu trei maşini, am stat o zi întreagă şi am prins şapte câini. După ce-i sterilizăm le dăm drumul pe străzi.
  • Pe străzile Capitalei îşi fac veacul aproximativ 50.000 de animale fără stăpân.
  • În sectorul 4, o maşină cu număr de Călăraşi a adus odată 52 de căţei şi i-a descărcat lângă IMGB. Acum două zile au mai adus 100 de câini.

Dar hei, n-avem o problemă cu câinii vagabonzi! Să-i ținem în continuare, că sunt veșnic alegeri și nu vrea nimeni să ia măsuri concrete. Asta cu sterilizarea e clar că nu merge. Se face de o gramada de ani și câinii tot n-au dispărut. De unde apar alții dacă ai noștri sunt sterilizați? Îi importăm de la chinezi? Vin ca turiști, să exploreze grădina carpatină, și rămân aici atrași de frumusețea locurilor și a picioarelor pietonilor?

via Gandul.

    8 comentarii

  1. E teroare cand vine vorba de cainii maidanezi, de cand mi-am cumparat bicicleta nu mai am liniste (nu ca pana atunci as fi avut, dar s-a agravat situatia) pe drum.

      (Citează)

  2. si pe mine ma deranjeaza , cel mai bine se vede cand esti pe bicicleta , nu e strada fara cativa maidanezi

    eu sunt pro eutanasiere

      (Citează)

  3. Propun masacrarea lor in masa! Cine e de acord cu mine ? :))))

      (Citează)

  4. Eu nu sunt pentru masacrare, ci pentru procesare si trimitere in Somalia.

      (Citează)

  5. da mereu visez la ziua cand o sa am un shotgun sa-i iau la rand

      (Citează)

  6. Cand a fost ultima data cand i-ai spus babutei de peste drum sau femeii de serviciu de ma firma: “Nu mai da de mancare la caini! Daca vrei sa-i ajuti ia doar unul dar ai gija de el!”?

      (Citează)

    • Asa le zic tuturor celor pe care-i vad dand mancare la caini. E drept ca in ultima vreme n-am mai prins pe nimeni facand asta, ca nu stau sa-i supraveghez ziua, dar caini sunt tot mai multi.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus