un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nerecunostinta

16 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Şoferii RATB au făcut ieri o grevă spontană. Înţeleg că n-a fost cauzată atât de decizia RATB-ului de a introduce câteva trasee de noapte prin capitală, cât mai ales de faptul că nu li se mai asigură transportul la şi de la autobază la încheierea programului sau la începerea sa.

Oprescu a declarat că un şofer de autobuz are în mână 27 de milioane de lei pe lună, ceea ce cred că este mult mai mult decât ia orice şofer de la privat care la fel stă toată ziua cu fundul într-o dubă sau într-un camion şi bate oraşul sau ţara în lung şi-n lat. Sau, cum a zis-o tot Oprescu într-o comparaţie mai elocventă, au salarii de două ori mai mari decât medicii.

Sunt sigur că sunt mulţi şomeri care ar fi dispuşi să le ia locul. În astfel de condiţii şi cu acest salariu, să faci grevă pentru că te mai ia angajatorul din faţa casei, ci trebuie să te deplasezi tu la autobază pentru a intra pe traseu, mi se pare nesimţire. Cică RATB-ul cheltuie 40.000 de euro lunar pe transportul propriilor angajaţi. Bună suma.

Sunt curios cine îl ia şi-l duce acasă pe omul care conduce autobuzul cu care îi ia şi-i duce acasă pe ceilalţi şoferi RATB…

    16 comentarii

  1. Nu zic ca n-ai dreptate, totusi e o mica problema: cu ce te deplasezi la 2 sau la 4 dimineata catre/de la autobaza?

    Iar declaratia cu 40.000 euro/luna mi se pare putin exagerata. Asta inseamna 1333 euro / zi, in conditiile in care ii costa doar motorina, pentru masina de transport nu trebuie inchiriata iar soferul e oricum pe statul de plata al ratb-ului. Ce naiba, ii transporta cu elicopterul?

      (Citează)

    • @Bogdan: nu e exagerata, zice si in articolul dat de Daniel ca pentru 6 soferi sa facea o cursa de 80 km zilnic, ca stateau probabil la mama naibii. Oricum, nu cu cei care merg la 2-4 noaptea la autobaza e problema, acolo mi se pare normal sa iti asigure transportul. Celor din tura de noapte nu li se poate asigura transportul, eu asa am inteles-o. Insa oamenii aceia se duc la munca pe la 10 seara si apoi acasa dimineata, cand merg deja alte mijloace.

      @Daniel: ba sunt destui medici care nu iau spaga sau iau putina si au salariu de 1200 de lei pe luna.

        (Citează)

  2. Eu am inteles ca o autobaza cheltuie 40.000 de euro cu transportul angajatilor. Cred ca daca se cumuleaza la nivelul integului RATB creste suma. Link: realitatea
    Comparatia cu doctorii mi se pare fortata rau de tot, toata lumea stie ce se intampla prin spitalele romanesti si ca nu exista doctor care sa traga linie la sfarsitul lunii si sa ajunga la concluzia ca a adus acasa doar 1000lei. Atata timp cat un sofer nu-mi cere spaga sa ma lase sa ma urc in autobuzul (calatoria deja platita prin banii dati la inceputul lunii pe abonament) nu vad cum ar putea fi comparat cu un medic.

    Sper sa se rezolve ceva week-end-ul acesta (azi-dimineata am vazut ca se circula normal, intrasera pe traseu si (cel putin o parte din) grevestii de ieri), daca ii apuca iar de-o greva spontana, luni dimineata, o sa fie nasol de tot.

      (Citează)

  3. salut, iti citesc blogul in fiecare zi de vreo minim 3 luni , imi place, vroiam sa te intreb ceva care este pe langa subiectul din postarea ta, am vazut ca ai un kindel, cum l-ai achizitionat? de pe amazon direct ma refer, chiar nu stiu daca ei fac livrari in romania, sper sa ai timp sa imi poti raspunde mersi mult!

      (Citează)

  4. off-topic: cred ca ar fi bine sa renuntam la exprimarile astea cu “milioane de lei”, chiar daca o facem cateodata fara sa vrem.
    Stiu ca suna mai bine, dar sa le lasam pentru Libertatea&Click&Cancan :)

      (Citează)

  5. dragos vezi pe forumul asta era cineva care vindea jucaria la un pret destul de bun http://www.xf.ro/showthread.php?t=4390

      (Citează)

  6. mersi mult grecu, dar eu in primul rand eram curios daca se pot face cumparaturi de pe amazon in romania, adica daca ei livreaza la noi, oricum mersi de pont , avea pret bun dar sa dat!

      (Citează)

  7. @dragos Da se pot face. Eu mi-am luat kindle-ul de pe amazon US in luna ianuarie a acestui an. Ce nu poti cumpara de acolo sunt mp3-uri, acelea fiind accesibile doar americanilor. Pentru alte produse trebuie citite cu atentie regulile si conditiile de livrare pentru categoriile respective.

      (Citează)

  8. Arthur ms mult pt raspuns, ma bate gandul sa comand mai multe lucruri de pe amazon si chiar nu stiam daca livreaza si in romania, ms ff mult pt rasp!

      (Citează)

  9. Vad ca discutia s-a mutat de la RATB la e-book readere (kindle) :)

    @dragos arunca (cel putin) o privire peste Nook Touch, mi se pare in acest moment best buy-ul cand vine vorba de ebook readere. Fata de kindle primeste o platforma (Android) care permite sa citesti si altceva decat carti sau reviste aprobate de Amazon.
    Numai optiunea de a avea pe el instalat un client Google Reader si a citi articolele mai lungi de 500 de cuvinte pe excelentul display e-Ink ma determina sa refuz sa iau in considerare altceva. Daca adaug un browser mult mai bun decat al kindle-ului si posibilitatea de citit epub-uri …

      (Citează)

  10. @Daniel te opreste ceva sau cineva sa transformi cartile din formatul in care sunt in .mobi, care este unul dintre formatele acceptate de kindle? Eu iti spun ca nu. Poti transforma aproape orice format de carte in orice alt format, atata timp cat nu exista o protectie pe fisierul original. Si totul se face automat printr-un program gratis de pe internet.

    Iar daca tu iti iei un ebook reader ca sa navighezi pe internet, eu unul iti spun ca ti l-ai luat degeaba si ca ieseai mai castigat cu un netbook sau o tableta.

      (Citează)

    • Cam asa am zis si eu. Ebook reader cat mai ieftin si cu baterie lunga e suficient pentru mine. Nu navighezi pe net de pe un ecran eInk, iti trebuie LCD si tableta pentru asta.

      Iar cu formatele de carti n-am avut pana acum problema. Citeste Kindle-ul si PDF-uri si poti converti orice in formalul lui nativ cu soft gratis, diferenta fiind ca navighezi un pic mai repede prin ele.

        (Citează)

  11. offtopic: mai mult de jumatate din comentarii nu au nici o legatura cu subiectul :-)

    ontopic: daca ratb-ul acopera tot orasul atat ziua cat si noaptea, de ce mai au nevoie soferii de autobuz special care sa-i duca la munca?

      (Citează)

  12. @Arthur, @radu: nu imi iau un e-book reader ca sa navighez cu el, il iau ca sa citesc. Si citesc:
    1. carti
    2. articole de pe internet
    Doar pentru ca articolul provine de pe un site trebuie sa-mi obosesc ochii privind intr-un LCD cand pot foarte frumos sa incarc link-ul in reader si sa-l citesc de acolo?

    Cumparatia intre Nook Touch si Kindle Wi-Fi ar fi:
    – acelasi pret
    – Nook-ul e un pic mai mic (lungime/latime)
    – Kindle-ul e un pic mai subtire
    – Nook-ul e un pic mai usor
    – Kindle are ecran E-Ink Pearl pe cand Nook-ul are ecran E-Ink Pearl
    – folosind Kindle-ul poti cumpara carti direct (libraria Amazon)
    – folosind Nook-ul poti cumpara carti direct (libraria Barnes and Noble/Amazon/etc)
    – de pe Kindle poti citi carti
    – de pe Nook poti citi carti si articole (inclusiv folosind un feedreader)
    – platforma inchisa (o varianta minima de linux) vs platforma deschisa (Android)

    Stiu ca sun ca un evanghelizator in momentul acesta (pe cuvand ca cei de la Barnes and Noble nu imi dai niciun ban :) ) dar nu ma pot abtine, Nook touch-ul este e-book reader pe care il astept de cativa ani.

    ontopic: @Apollo cursele speciale de noapte ii duceau direct acasa. Cum foarte bine a zis zoso: nu vor sa mearga cu ratb-ul ca muritorii de rand :D

      (Citează)

  13. Lasa-i sa urce si ei in autobuz ca restul, sa suporte caldura, muzica, transpiratia si bineinteles pretul biletului :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus