un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huh, cate albume bune ratam

29 Jul 2011  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Loreena McKennitt este o cântăreaţă extraordinară. Dacă Dumnezeu e femeie, atunci aşa are vocea.

Eu ascult destul de mult albumul Nights at the Alhambra, inregistat live în concert, care are foarte multe melodii bune, şi mai am câteva cântece fără mamă şi tată, adunate cine ştie de pe unde (din care Night Ride Across Caucasus e preferatul meu). Uitându-mă pe Wikipedia am descoperit că femeia mai are 9 albume de studio şi alte 3 înregistrate live, adică multă, multă altă muzică de apreciat. Mă simt ca un idiot că n-am făcut asta mai demult.

Mai jos este melodia Caravanserai, înregistrată live la Alhambra şi preferata mea de pe acel album. Privind clipul cu atenţie am descoperit cu uimire că dna McKennitt abia deschide gura atunci când cântă. Eu nu credeam că o asemenea voce poate cânta live atâta timp, dar văd că pentru ea nu pare nici măcar a fi un foarte mare efort, ceea ce este cu atât mai uimitor. E ca atunci când a venit Michael Buffer la gala lui Bute şi a urlat în toată sala “let’s get ready to rumble!”, dar abia dacă a deschis gura pentru asta. Zici că vorbea în şoaptă, nu alta, deși mai avea un pic și spărgea geamurile.

    4 comentarii

  1. Vocea este senzationala iar melodia este superba ! Abia astept sa ascult si restul …multumesc :)
    Asa am patit eu cu Yanni – The Concert Event – il ascult over and over again :D

      (Citează)

  2. dude, grooveshark?

      (Citează)

  3. groovesark e gen pandora :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus