un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Alhambra

26 Aug 2010  ·

TURISM  ·

5 comentarii

Palatul maur Alhambra, situat pe o înălţime de lângă oraşul Granada, trebuie neapărat văzut dacă ajungeţi în acea zonă a Spaniei. Este uimitor. V-am spus înainte de alte locaţii, precum Mezquita din Cordoba sau Alcazarul din Sevilla, unde am găsit acest stil foarte frumos al construcţiilor arabeşti, al palatelor pe care le vezi în filme gen 1001 de nopţi sau Prince of Persia. Alhambra e peste toate.

Dacă o vizitaţi, interesaţi-vă dinainte de bilete. E 13 euro unul, dar am înţeles că vând doar 300 de bilete în fiecare oră, ca să nu aglomereze vizita. Se pot vedea mai multe clădiri, inclusiv palatul nou şi fortăreaţa veche, plus grădinile Generalife ce fac parte din complex. Ai ce face câteva ore, iar fotografierea este permisă peste tot, dar fără flash.

    5 comentarii

  1. Alhambra cred ca a fost partea mea preferata din Spania (am facut o excursie cam ca tine, 11 zile si o gramada de orase) si vreau neaparat sa mai ajung acolo. E de stat o zi dupa parerea mea, sa ai timp sa te plimbi in liniste, fara sa alergi prin gradini.

      (Citează)

  2. de ce fara flash? am mai vazut asta si la noi.

      (Citează)

    • Prea multa lumina strica la picturi, culori, din astea. Banuiesc ca asta e motivul. Oricum e bine, in majoritatea interioarelor din Spania nu ai voie deloc sa faci fotografii. In aproape toate catedralele era interzis chiar si fara flash, la Escorial la fel, in muzee la fel, la palatul regal la fel, etc…

        (Citează)

  3. Si in Italia la fel, in multe locuri fotografiatul e interzis dar toata lumea face poze in voie, chiar si cu supraveghetori pe langa.

      (Citează)

  4. Se pare ca flash-ul afecteaza picturile, lemnul, tapiteriile, de aceea sunt situate in locuri umbroase si la o anumita temperatura. In toata Europa nu prea ai voie sa fotografiezi in catedrale, in muzeele cu picturi, in palate. Cel putin la Praga erau asa de multi paznici care chiar isi faceau treaba cand cineva incerca o poza. In schimb la Paris, la Versailles era interzis dar se pot face pe furis poze in interior.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus