un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Strainii judeca altfel incendiul

25 Aug 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Știrea despre arestarea asistentei medicala de la Maternitatea Giulești a ajuns și pe CNN. Iată însă ce spun cititorii străini în comentarii:

Missing 1 hour is one thing, missing 12 minutes is a totally different situation. Maybe she really had to go at the toilet.

This happened in Romania where the hospitals are substandard. If they are going to charge the nurse with murder, then they better find the person who installed a crappy air conditioning unit (or the maintenance man who didn’t check to see if it was still good) and charge him with murder too. Neglect yes…murder no.

Okay wait…the hospital ADMINISTRATION schedules only one nurse for the entire NICU, doesn’t even give her the card that opens the door, expects her to work ALL DAY without relief (ummm…everybody poops?)…and she gets charged with murder?

Ok, so what would have happened if ONE of the infants had gone into arrest, fire notwithstanding. At least 30 minutes of her time would have been spent dealing solely with that one infant. Who would be caring for the others during that time? I say it’s the hospital’s poor staffing decision that is closer to the root cause of this issue.

Why were there not multiple nurses present watching over the situation? I don’t mean to be insensitive, but to leave one overworked nurse on duty during a “celebration” and then charge her with murder when a freak electrical fire breaks out while she’s in the bathroom is horrible. People always want someone to blame, and she will be the scapegoat even though she was doomed for the start. The real culprit was the hospital that abandoned her there

Here, in the States, we nurses have The Safe Harbor Act. If u get 2 work and see that u can not handle your assignment 4 a serious reason (ie, not enough staff 2 handle the acuity of your patients) u can refuse that assignment before u take report, only. Watch the powers that be scramble to make it right. They don’t want an investigation that could bring the State in, and find other deficiencies as well. But this is America, God Bless her !!! ….. and I’ve worked NICU.

that is sick that they are blaming the entire incident on a nurse leaving her post.
Not to say what she did was correct- it wasnt she should be fired. HOWEVER she is not the one responsible for for electrical fire nor is she the one responsible for a HORRIBLE fire / evacuation plan for a hospital especially for a NICU. There should have been WAY more precautions in place and not relying on the actions of one human being. We all make mistakes, therefore we should never rely on just one of us.

negligiance i can understand, but murder???….thats like charging a cop for murder because he was busy eating donuts and some guy gets robbed and shot half a block away…..

Sunt şi câteva comentarii la modul “ardeţi-o pe rug”, dar puţine. Majoritatea văd problema acolo unde există: organizare proastă, lipsă de bani, lipsă de oameni, lipsă de dotări, lipsă de modernizări. Şi mie mi se pare aiurea să fie acuzată acea asistentă de omor, când vina e a altora. Să fim serioşi, nimeni nu poate fi 24 de ore în salon, nu în condiţiile acestea de organizare. Orice job ați avea, pot să vă arăt câteva moduri în care puteți fi și voi acuzați de omor din culpă pentru că v-ați neglijat anumite îndatoriri sau v-ați abătut de la proceduri. Să fie concediată pentru că nu şi-a făcut treaba? Da. Acuzată de omor, după o viaţă de muncă, doar pentru că a avut ghinion că pe tura ei să aibă loc un accident groaznic, cauzat de mulţi alţi factori? Nu prea…

    6 comentarii

  1. Problema in orice institutie din tara pleaca de la faptul ca se reduce numarul de angajati pana la unul absurd de mic astfel incat cand se trage linie sa apara cheltuieli cat mai mici cu personalul.

      (Citează)

  2. Traim in tara lui Basescu…

      (Citează)

  3. “hats like charging a cop for murder because he was busy eating donuts and some guy gets robbed and shot half a block away…” Asta mi s-a parut cel mai tare raspuns! Si totusi, femeia e inchisa preventiv pentru 30 de zile, de parca si maine ar putea lipsi 12 minute si alt incendiu ar putea izbucni.

      (Citează)

  4. este evident ca nu e doar ea de vina si in plus “murder” nu este termenul corect ci “manslaughter” pt toate omuciderile din imprudenta. inclusiv accidente auto

    este insa un FAPT ca asistentele nu isi fac datoria si nu stau unde ar tb sa stea. am fost si eu in spital, in multe cazuri nici nu ai cum sa o chemi daca nu e vreun vizitator in salon sa se duca dupa ea.

      (Citează)

  5. @alias, scuza-ma… tu stai 8 ore non stop in birou? Nu ai si tu pauza?

    Iar ca fapt divers de ce ea? Sau de ce doar ea? De ce nu si cei care intretin instalatiile sau cei care le-au montat, de ce nu si seful ei direct, de ce nu si directorul spitalului, de ce nu si ministrul sanatatii, primul ministru si presedintele tarii care si-a asumat reduceri salariale, reduceri de personal, etc.

    Nu in ultimul rand de ce a fost adusa la procuratura (sau la politie, sau unde a fost adusa) incatusata si cu 2 – 3 mascati pe langa ea. wtf.

    Stati ca vine Base si ne zice ca avem sistemul medical care ni-l permitem …. Sau vine Videanu si ne zice sa ne cautam un al 2 lea loc de munca daca nu ne ajung banii. Cum ar fi ca un sofer de autobuz sa vina la 6 dimineata la munca dupa ce a lucrat de noapte (8 ore) nu stiu unde. Sau un chirurg sau un medic sau o asistenta sau un operator pe macara… Iar exemple mai pot continua.

      (Citează)

  6. Cateva observatii:

    1. tipa (americanca) e asistenta, deci nu e obiectiva
    2. manslaughter vs murder
    3. experienta cu asistentele medicale ma face sa le dau dreptate anchetatorilor pentru circul cu catusele. Lasa, e o lectie buna pentru celelalte. Iar asta nu tine de dotare sau de marimea personalului…

    @Bogdan: multi doctori au doua servicii, lucreaza si la stat si la clinici private.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus