un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce fac chinezii in trafic

25 Aug 2010  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Pe o autostradă din China sunt blocate de câteva zile mai multe maşini şi camioane din cauza unor lucrări care îngreunează foarte mult traficul. Abia înaintează câte un kilometru pe zi sau alte asemenea distanţe pe care şi un melc le-ar acoperi mai repede.

Eu n-am observat două lucruri la această ştire. În imaginea de mai jos, ca şi în toate celelalte arătate, n-am observat maşini intrate pe banda de urgenţă sau pe contrasens şi nici disperarea de a ajunge cu 5 minute mai repede la destinaţie, darămite cu vreo 20 de zile.

N-am observat nici mii de oameni care să protesteze, să înjure miniştri, guvernul, preşedintele şi poliţia că nu-şi face treaba. Chinezii prinși în trafic stau de vorba, joacă barbut, se uită la orez cum crește, se antrenează la karate și alte lucruri pe care le fac ei de obicei. Uneori legile draconice sunt bune, la fel ca şi educaţia în spiritul binelui pentru întreaga societate, nu a avantajelor personale.

    6 comentarii

  1. Chinezii sunt mai speciali. Nu cred ca exista altii in toata lumea sa stea linistiti 20 de zile blocati pe o autostrada :)

      (Citează)

  2. Pică bine postul ăsta că sunt la Lujerului şi se lucrează în intersecţie. Naspa că eu nu văd până în vitrină la Cora, să privesc şi eu orezul.

      (Citează)

  3. “N-am observat nici mii de oameni care să protesteze, să înjure miniştri, guvernul, preşedintele şi poliţia că nu-şi face treaba.”

    Dumnezeule, si asta e de bine, nu? Esti printre cei care lauda progresele de neimaginat si recolta pe hectar a tovarasilor? Si faptul ca au devenit a doua putere economica mondiala?

    Da-le dracului de drepturi ale omului, libertate de exprimare, libertate religioasa, politica…si cam orice fel de libertate. Da-o dracului de natura, da-i naibii de vecini, de tibetani cu pretentii…si exemple iti pot da la nesfarsit.

      (Citează)

    • Bogdan, nu are legatura libertatea de exprimare, religioasa, politica intr-o discutie despre cum se comporta o multime de oameni intr-o situatie nasoala.

      Chinezii au inteles ca acel ambuteiaj s-a format pentru ca statul lucreaza pentru ei. De asta nu injura. Sunt obisnuiti sa respecte regulile (s-au obisnuit asa datorita pedepselor si legilor, dar s-au obisnuit) si de asta nu se baga pe camp ca sa treaca mai repede.

        (Citează)

  4. Chinezii au timp sa observe si iarba de pe stadioane cum creste. O data in viata: http://sp2.ro/399cc9

      (Citează)

  5. Exact ca in Gridlock (Doctor Who):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gridlock_(Doctor_Who)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus