un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iOS 5, nu si iPhone 5

7 Jun 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am rămas ieri un pic surprins să aud că Jobs n-a prezentat şi un nou model de iPhone, că ar cam fi fost timpul dacă este să ne luăm după ce s-a întamplat în ceilalţi ani. Apoi am văzut tot ce oferă nou iOS 5, sistemul de operare pentru iPhone şi iPad care va fi disponibil din toamnă, şi mi-am dat seama că nu e nevoie de un nou telefon.

Ce înseamnă un nou telefon? Hardware şi software actualizat. De hardware încă nu este nevoie. iPhone 4 este un telefon foarte bine construit, solid şi de calitate. Sub “capotă” are un hardware capabil şi încă n-am auzit pe nimeni să se plângă de el. În plus şi poate şi cel mai important, acesta încă se vinde în draci şi atunci nu se justifică aducerea unui nou model pe piaţă. Scoţi ceva nou atunci când cere piaţa pentru că îţi scad vânzările modelului actual, dar momentan nu este cazul. Nu mai zic de costurile de design şi fabricaţie ale unui nou model, care sunt mari şi mai pot fi amânate o vreme.

Ei bine, iată că într-o lume în care producătorii de Android sunt implicaţi într-o cursă a numărului de nuclee, a memoriei RAM şi a megapixelilor de la camera [Dual core ne trebuie?], Apple atacă prin software. Am scris pe larg pe mobbi.ro ce anume din viitorul iOS 5 mă entuziasmează pe mine personal şi a ieşit o listă de 6 puncte, ceea ce e bine de tot.

În special îmi place ideea instant messenger-ului făcut de Apple, care va conecta direct toţi posesorii de iPhone. Trebuie să aveţi un Blackberry şi să utilizaţi BBM-ul din el pentru a înţelege avantajele unui sistem în care eşti veşnic conectat, mesajele vin prin push şi primeşti şi confirmare de livrare şi de citire a lor, spre deosebire de Meebo sau Yahoo Messenger pentru mobil sau altele care tot se deconectează sau nu transmit mereu mesajele sau nu transferă fișiere. Mi-a mai plăcut şi integrarea Twitter-ului, noile remindere şi posibilitatea de a face fotografii fără a debloca telefonul, dar puteţi citi pe larg pe Mobbi.ro toate acestea.

    1 comentariu

  1. Asta am inteles si eu, este posibil ca anul asta sa nu iasa pe piata noul Iphone5, cel putin nu in toamna asta asa cum se proconizase lunile trecute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus