un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

3 articole despre calatorii

20 Jun 2011  ·

TURISM  ·

4 comentarii

CNN are articole bune despre călătorii şi lumea largă, iar cele trei de mai jos merite citite.

Nauru, una din cele mai mici națiuni-insulă. Un reporter a călătorit pe această insuliţă uitată de lume undeva în Pacific, dar un loc ce are particularităţile sale, unde acum câteva decenii minele de fosfat de pe această insulă o făceau să fie una din cele mai bogate naţiuni, având al doilea PIB din lume.

Fosfatul s-a terminat, investitorii au plecat, cei îmbogăţiţi la fel, iar acum locuitorii insulei sunt săraci şi uitaţi de lume. Mai rău este că mineritul le-a distrus mare parte din terenul insulei, făcând imposibilă creşterea hranei pentru toţi locuitorii, aşa că mănâncă doar prostii importate şi trăiesc cum pot, de pe-o zi pe alta. Ca şi cum n-ar fi suficient, încălzirea globală îi ameninţă cu dispariţia insulei sub apele crescute ale oceanului.

Tailanda şi 13 mâncăruri nasoale rău. Aceste “delicatese” se servesc prin Tailanda, dar par scârboase. Citiţi doar ca să ştiţi de ce anume să vă feriţi dacă mergeţi pe acolo.

Un pasager cu pantaloni cu turul jos n-a fost lăsat în avion. Evident, numai la americani se putea întâmpla asta, în țara libertăţii şi a democraţiei, dar care încetează atunci când e vorba de abuzuri în avion. Un pasager avea pantalonii prea lăsaţi, dar a refuzat să-i ridice atunci când a fost rugat acest lucru. A urmat un scandal, căpitanul aeronavei l-a rugat să o părăsească (erau încă la sol, nu vă închipuiţi desene animate), respectivul a refuzat, căpitanul a făcut un arest cetăţenesc pentru încălcarea proprietăţii (se pare că avionul e dat de mă-sa de acasă), iar apoi toţi pasagerii au fost evacuaţi pentru că dura prea mult scandalul. Omul cu pantalonii lăsaţi a fost chiar arestat cu trei capete de acuzare.

    4 comentarii

  1. Si ala capos…:)

      (Citează)

  2. Când ești în avion, ca și pe vapor, căpitanul este autoritatea supremă, din câte știu eu.

      (Citează)

    • Pai bine ca nu iese din cabina sa-si aleaga o pasagera marfa pe care sa o tina in poala pe parcursul calatoriei. Autoritatea aia se refera la decizii privind cursa, refuzul de a pleca daca i se pare ca nu e in siguranta, faptul ca poate decide ce face in caz de probleme, dar nu cred ca e pus acolo ca sa decida daca un pasager are pantaloni de care trebuie. Daca maine decide ca toti pasagerii trebuie sa poarte frac, ne dam toti jos si zicem ca da, e dreptul pilotului sa ceara asta?

        (Citează)

  3. Are dreptate nwradu in legatura cu capitanul si “fisa lui de post”. Oricum, felicitari celor care calatoresc, e unul din cele mai frumoase lucruri pe care le poate face omul in viata asta!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus