un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jeffrey Franks pe romaneste

10 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

În februarie mă întrebam cine este Jeffrey Franks de la FMI şi de ce ne conduce ţara, din moment ce vine ca trimis la FMI-ului şi dictează aproape totul în România, de la impozite la închiderea minelor. Ok, fie. Ieri am aflat una şi mai tare. Nu, nu mă refer la faptul că are pantofi găuriţi, aia nu contează.

Priviţi clipul de mai jos:

Omul vorbeşte perfect româneşte! OK, nu perfect, dar tot o face mai bine decât liderii UDMR care s-au născut şi au trăit aici toată viaţa lor, o face mai bine decât tot felul de babe şi moşi de la ţară, a căror vorba abia o înţelegi, de zici că au pere în gură, o face mai bine decât o grămadă din populaţia de origine maghiară a României. E ca un fel de Superman!

    8 comentarii

  1. Acum daca tot a invatat romaneste, poate invata si cum e cu spaga la noi si gata – e de-al nostru. Pacat ca or sa il schimbe (presupun ca nu e etern reprezentantul FMI in RO).

      (Citează)

  2. aşa ceva l-a ajutat pe ‘nenea’ Jeffrey Franks să vorbească bine româneşte http://ro.wiktionary.org/wiki/Wik%C5%A3ionar:Alfabetul_Fonetic_Interna%C8%9Bional

      (Citează)

  3. Imi aduc aminte de vizita Papei Ioan Paul II, cum citea in romaneste foarte corect, cred ca are ceva dreptate interesant de mai sus. Oricum, ma mir ca la varsta lui citea fara ochelari, o fi avut lentile de contact. Nici legendele nu se mai cladesc la fel de usor ca pe vremea lui Superman! :)

      (Citează)

  4. Citeste romaneste concluziile oficiale ale fiecarei delegatii de vreo 1-1,5 ani, pentru ca presa de la noi e “foarte buna” la capitolul engleza economica. Pentru a reduce deci riscurile uriase ale interpretarilor si traducerilor dupa ureche ale celor mai importante mesaje ale delegatiei. Nimic nou, deci.

      (Citează)

  5. Daca e cum spune Mihai, atunci e de apreciat.

      (Citează)

  6. Am gresit, e vorba doar de un an. Acum FIX un an JFranks “uimea” prima data lecturand concluziile delegatiei in limba romana: http://www.realitatea.net/jeffrey-franks-a-invatat-limba-romana-vezi-video_712938.html .

      (Citează)

  7. Dl. Franks are de la mine tot respectul pentru aia cu recrutarea de top-manageri straini pentru companiile romanesti gen posta, minerit, energie electrica etc
    Stiu, sunt naiv ! :D

      (Citează)

    • E veche ideea aia, au mai zis-o si altii.

      Acum un secol si ceva am adus un principe strain sa ne conduca tara, pentru ca noi nu puteam. Acum facem acelasi lucru, dar oarecum adaptat la stilul modern cu ministere si companii. Poate da roade.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus