un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine conduce tara

10 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Jeffrey Franks, omul cu faţa prea lată de la FMI, vine şi dă ordine despre orice. Concediaţi bugetari. Creşteţi TVA-ul. Scădeţi pensiile. Mai daţi afară nişte bugetari. Aţi făcut autostrada aia? De ce nu? Zilele trecute anunţa că România pare că se îndreaptă spre ieşirea din criza, dar reformele trebuie continuate, precizând clar şi punctual ce, cum şi unde trebuie schimbat. Acum îşi dă cu părerea până şi despre minele de cărbuni, închiderea lor şi faptul că tragedia de la Uricani nu trebuie să influenţeze decizia de blocare sau nu a minelor. Până şi situaţia unui accident de muncă o analizează?

Omul acesta conduce România, dar parcă nu-şi dă nimeni seama de asta. Când anume a fost vândută tara FMI-ului şi cine exact e Franks acesta, ce pregătire are şi de ce dă el ordine în România? Că eu ştiu că au fost împrumutaţi nişte bani de la FMI şi că trebuie daţi şi înapoi, că la orice împrumut, dar cine e tăntălăul care a acceptat să vină careva şi să dea ordine despre absolut orice la noi în ţară, de parcă am fi o posesiune străină şi el guvernatorul desemnat de rege?

Să candideze la următoarele alegeri, poate şi iese în mod oficial dacă ne obişnuim suficient de mult cu el la cârma ţării.

    9 comentarii

  1. Ca sa vezi ce pregatire are : http://www.fmi.ro/index.php?pid=30&full&mid&lg=en

    Cat despre cine a decis sa facem un imprumut la FMI cand toata lumea zicea ca nu e bine? Ghici?

      (Citează)

  2. Andrei Canciu

    10/02/2011 la 4:15 PM

    Am primit acel credit cu o anumită dobândă (mult redusă faţă de ce puteam obţine prin emiterea de titluri de stat de exemplu) în anumite condiţii impuse de FMI şi pe care trebuie să le respectăm. Deci acesta este motivul pentru care trebuie să facem ce zice FMI – ca să primim acele tranşe din împrumut.

    Şi ca o completare: ai avut cumva impresia că se găsesc prin ţară oameni mai competenţi care ştiu ce să facă? Dacă prin noroc se găseşte vreunul cu bune intenţii şi care pe deasupra mai e şi competent, asta nu înseamnă că va şi putea face ce vrea – de multe ori chiar din cauza poporului foarte, foarte, foarte puţin educat; măcar asta e o scuză în faţa populaţiei: luăm măsuri dure că aşa zice FMI.

      (Citează)

  3. FMI este doar o metoda de a justifica niste reforme care erau oricum necesare. Cum a fost si UE, cu planul de aderare, Nato, cu integrarea. Toate astea pentru ca populatia are o foarte mare reticenta la schimbare.

    Nu stiu daca ai observat, dar de fiecare data cand vine cineva cu o propunere de lege toata lumea urla ca e o prostie, ca tara e condusa de prosti… etc. Daca vine o entitate externa de tipul FMI macar este luata in considerare posibilitatea ca propunerea sa fie utila.

    @Ioana, phD la Harward in economie spune ca este mai bine pregatit economic decat oricine din guvernul Romaniei. Si cine a zis ca nu e bine ca am luat imprumutl FMI. Era mai bine sa intram in incapacitate de plata?

      (Citează)

    • @ioana: poate sa fie expertul universului, nu pe ala l-am votat sa conduca tara.

      @Andrei Canciu (dude, you’re alive!): stiu de ce da ordine. Dar noi am luat un imprumut. Acum il vom da inapoi, in niste termene si cu anumite dobanzi. Bun, sa astepte sa-l dam inapoi si abia daca nu merge rambursarea sa vina ei sa ne oblige la reforme. Tu daca faci acum un credit la banca nu cred ca vine cineva la tine acasa in fiecare zi sa-ti spuna “renunta la sucul ala, ca ai credit de rambursat; ce faci, lasi lumina aprinsa in camera dupa ce iesi? cheltui bani de pomana”.

      @Andrei: FMI-ul in principiu vine si face ce trebuie pe aici, dar tot mi se pare un pic anormal sa devina Franks guvernatorul tarii.

        (Citează)

  4. În locul idioților aleși de noi care guvernează de 20 de ani cu curu’, prefer un neica nimeni care să ne bată cu pumnu-n masă să terminăm autostrada, să scăpăm de excedentul de aparat bugetar etc. Și dacă poate, să (ne) mai ardă și cu biciul din când în când.

      (Citează)

  5. @nwradu: nu e vorba de recuperarea datoriei, ci de faptul că noi în continuare dorim să facem alte datorii. Pt. fiecare tranşă de bani pe care ei ne-o dau, ne pun condiţii. Asta e.

    “grozavii” care se afla în fruntea ţării şi pe care i-am votat nu sînt în stare să administreze banii şi pace, furtul şi căpătuirea personală fiind mult mai importante.

    Mă uit numai în jurul meu şi văd cum administrează ăştia banii publici: semafoare perfect funcţionale, cu becuri (doar trebuia spălată lentila şi eventual pusă la loc apărătoarea de soare) înlocuite cu stîlpi cu tot cu alte semafoare, tot cu becuri, pe care scrie fUTI (şi încă o firmă); o grămadă de abţibilduri cu semne de biciclist+pieton lipite pe jos, în zone unde oricum trotuarul e îngust şi neregulat a.î, aşa-zisa pistă de biciclete e o glumă; un soi de despărţitor de plastic în relief, pus pe mijlocul străzii, pt a separa chipurile benzile şi a împiedica maşinile să depăşească (a fost călcat şi a început să arate jalnic după doar o lună, ceea ce era PERFECT previzibil). Etc etc etc. Ştiu că astea sînt cheltuieli din bugetele locale, dar rămîne faptul că în condiţii de criză, cînd oamenii primesc salarii reduse cu 25%, hoţii ăştia îi dau înainte cu contractele TOTAL inutile cu firmele conduse de “clienţii politici”.

      (Citează)

  6. Andrei Canciu

    11/02/2011 la 4:36 PM

    Eh, în realitate o ţară nu e aşa uşor de condus (mă refer la comparaţiile cu sucul şi lumina) mai ales când lucrezi cu oameni incompetenţi sau corupţi. Îmi imaginez că multe lucruri le spune pentru că el chiar vrea să atingem acele ţinte convenite. Şi în fond, un acord cu FMI-ul este practic un bail out şi eşti la dispoziţia lor “for all intents and purposes”. Nu vrei să dai faliment? OK, îţi dăm bani dar faci exact ce spunem noi pentru că altfel de unde avem garanţia că o să-i returnezi (dacă faci tot cum ştii tu mai bine – adică ca până acum) ?

      (Citează)

  7. O să fiu un pic mai violent decât îmi este temperamentul, dar dacă tipul ăsta venea şi dicta ca în România în ţările arabe ajungea de mult fără cap printr-un video pe YouTube sau oriunde în www.

      (Citează)

  8. Se pare ca Jeffrey Franks este (si) asasinul economic al Romaniei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus