un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nume de cod pentru tigari

10 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

L.M. – “lemne”
Pall Mall – “palme”
Viceroy – “vice”
Plugarul – “Pământ”
M.T – “mama-tata”.

Concluzia Ştirilor ProTV: “Un an de zile au fost filaţi contrabandiştii. Telefoanele membrilor reţelei erau ascultate şi aşa au înţeles anchetatorii codurile traficanţilor.”.

Deci în primele 3 minute de ascultat s-au prins care sunt codurile, că nu e greu să ajungi de la lemne la LM şi de la vice la Viceroy. Restul de 365 de zile, 23 de ore şi 57 de minute or fi făcut şi poliţiştii altceva, că nu cred că le-a luat aşa mult timp să decodifice aceste simple cuvinte.

În altă ordine de idei, ce sunt Plugarul şi M.T. şi, dacă sunt ţigări, cine fumează aşa ceva?

    9 comentarii

  1. Marci de tigari, ambele, fabricate in Moldova. Plugarul fara filtru, MT – cu. Pe la tara (zona Slobozia) se fumeaza cele fara.
    Am facut si eu de cateva ori “schimb” de una cu filtru pe una Plugaru… sa-mi aduc aminte de armata, de Carpati, de Marasesti etc :)

      (Citează)

  2. Hai sa propun urmatoarea ipoteza:
    – se stie ca o parte insemnata din banii stransi de sclavi mergeau catre structurile partidelor care functioneaza acum legal in Romania;
    – daca facem un calcul sumar al sumelor “colectate” ajungem la cifre de zeci de milioane de euro, discutam aici de sumele ajunse “la-varf”;
    – sa presupunem ca organu’ avea toate datele colectate si putea instrumenta cazul corect si complet, in primele doua luni;
    – daca se rupea pisica in luna 3, ramaneau 10 luni in care nu s-ar fi colectat nimic si acolo “la-varf” ar fi fost o maaaare gaura la capitolul venituri previzionate.
    Sa zicem ca acum s-a ingrosat asa de mult gluma incat “conducatorii” au decis ca gasca-cu-oua-de-aur trebuie sacrificata altfel sunt taiate alte avantaje viitoare. E doar un punct de vedere.

      (Citează)

  3. MT nu stiu cum sunt, da’ la mine la tara se obisnuieste sa se dea Plugaru la lucratorii cu ziua. Niste mizerii abjecte.

      (Citează)

    • @RoLitoral: si cat costa astea? Adica de ce nu fumezi kent, pall mall, viceroy si restul? Plugarul? Adica Mihai zice ca se da la lucratorii cu ziua… cat costa si tigarile astea de le poti da in loc de salariu, dar totusi nu sunt atat de scumpe incat sa bagi mai bine un Marlboro.

      @miluch: “se stie”… toata lumea stie cate ceva. Eu altceva ma intreb: la restul vamilor sunt toti curati? Ca na, peste tot se baga tigari, peste tot vrea sa scape lumea de controale lungi. Din cand in cand, atunci cand iese scandalul la iveala, se fac si astfel de decapitari si arestari masive. Pacat ca se intampla doar la scandal, dar asa e peste tot.

        (Citează)

  4. Ai dreptate in primele trei zile si-au dat seama care sunt codurile iar in urmatoarele ii urmareau pe astia facand sex ( se pare ca au o gramada de inregistrari de felul asta inclusiv cu uni sefi mari)

      (Citează)

  5. Am avut curiozitatea sa intreb cat costa acu’ 2 sau 3 ani. Mi s-a zis ca 3 lei pachetul (?). Iar cat despre Marlboro de la moldoveni, cred ca sunt de departe cea mai proasta tigara cu filtru pe care mi-a fost dat sa pun gura. Nu-ti inchipui ca sunt comparabile cu tigarile noastre. Viceroy-ul e semifumabil, iar mai mult de-atat n-am avut curiozitatea sa incerc.

      (Citează)

  6. Vreo 6 lei erau la ţară ultima dată când am fost anul trecut. Acolo toata lumea încearcă să cumpere orice cât mai ieftin. Şi 10 bani contează.

      (Citează)

  7. Plugarul costa anul trecut in Chisinau pana intr-un ron pachetul. I-am adus lui frate-miu sa incerce (ca eu nu fumez) si sunt oribile :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus