un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GSP lanseaza aplicatie de iPad

20 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Gazeta Sporturilor anunţă că va lansa o aplicaţie de iPad prin care vor oferi conţinut premium contra unui abonament lunar de 2,99 euro. Anunţul este aici.

Ce nu înţeleg eu sunt următoarele:
1. Cum poate să coste dezvoltarea unei aplicaţii de iPad 250.000 de euro? Ce-i, de aur? Vine cu cristale swarovski şi a fost binecuvântată de Papa? E garantată să reziste la sfârşitul lumii? Înţeleg că poate e nevoie şi de o infrastructură de servere pentru ea şi alte softuri de back-end, dar valoarea de 250k euro mi se pare extraordinar de mare.

2. Cine va plăti 3 euro pe lună pentru ea? Nu ştiu de ce, dar cititorii împătimiţi ai Gazetei, adică aia care nu sunt mulţumiţi cu câte un număr de ziar împrumutat de la coleg sau găsit în metrou sau cu site-ul gsp.ro gratuit, nu par genul de oameni care să aibă iPad-uri şi să mai dea şi bani pe aplicaţii.

3. Vor fi reclame şi acolo? Dai 3 euro pe lună şi nici acolo nu scapi de faptul că lansează Chelu un album nou?

    9 comentarii

  1. Campania costa atat. Pai numai Gigi…

      (Citează)

  2. Pare spalare de bani. Sau furt. Pentru ca, matematic vorbind, la 3E aplicatia, ar trebui sa existe peste 80 000 de utilizatori ca sa scoti investitia. Nici nu stiu daca sunt atatia oameni cu iPad in Ro. Ca sa nu mai spun ca daca o aplicatie are 10% din piata potentialilor utilizatori se considera un mare succes, deci ar treui sa existe 800 000 de utilizatori de iPad in Ro.

      (Citează)

    • Da, dar ar fi vorba de 80.000 de utilizatori daca vrei sa scoti toti banii din prima luna, ca e cu abonament lunar de 3 euro.

      Realist se asteapta sa scoata banii in 2-3 ani.

        (Citează)

  3. Mulţi bani provin probabil din bugetul de publicitate, care oricum exista şi se consuma… De fapt, sunt convins că de fapt, în principal, e o chestie de reclamă. Uite, de exemplu, au convins un *-list blogger să scrie despre ei. Cât au investit în acest advertorial?

      (Citează)

  4. Scuze, nu am citit cu atentie. La 2 ani inseamna un numar de ~4000 de nebuni, ceea ce e realist. Pana la urma, sunt mult mai multi cei care voteaza Becali sau Eba…

      (Citează)

  5. Abonamentul NY Times este de 5 dolari pe saptamana (aici avem unul dintre cele mai bune contenturi din lume), abonament valabil pe toate platformele – pc, ios, android, etc., Gazzetta dello Sport e 5 euro pe saptamana. Acum, sincer vorbind pretul de 3 euro pe luna e unul corect si adaptat tarii noastre, problema pe care o vad eu la gsp e contentul de rahat, nu stiu cine ar plati pentru el, iar marea masa inca nu e obisnuita sa plateasca content, iar cei care citesc gsp vor prefera sa citeasca pe pagina web, unde e moka, deci va trebui ca gsp odata cu aplicatia sa taie content free de pe pagina ca sa poata vinde si discutia se poate lungi mult.
    Oricum, e un pas care merita urmarit, dupa aplicatiile ios ale Adevarul si Gandul, care si ele au mult de polisat, prezenta celui mai citit ziar in online de la noi pe o aplicatie ios e un pas necesar.

      (Citează)

    • @Bogdan: corect, dar nu se compara GSP cu acele ziare. In plus, e foarte probabil ca acelea au blocat continutul gratuit. Stiu ca NYT avea un sistem in care prima pagina a ziarului era gratuita online, era gratuit si daca primeai link la un articol mai adanc, era gratuit inca ceva, dar daca vroiai acces normal nelimitat plateai.

      GSP in continuare va merge si cu site-ul lor. GSP.ro a fost depasit de sport.ro, daca nu ma insel, asa ca alternative sunt mereu. Momentan singurul lucru care mi se pare de lauda este ca Antena a luat-o inaintea ProTV-ului pe domeniul acesta. Nu ma asteptam sa faca ei primul pas, avand in vedere ca intreg trustul nu a parut niciodata interesat de investitii in tehnologie.

        (Citează)

  6. Doar ca si comparatie, Adevarul n-a platit niciun leu pentru aplicatia iPad!

      (Citează)

  7. ar fi interesanta o analiza la 2,3 luni de la iesire ei pe piata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus