un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai bune fotografii personale de la petrecerile saptamanii

15 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Fotografia de mai jos este total întâmplătoare. Am vrut să fotografiez luminile în care era învăluită scenă, iar cineva a ridicat chiar atunci degetele. Îmi place cum a ieşit.

ISO 200, 1/125, f5.6, no flash

Dacă aveţi ocazia să fotografiaţi jonglerii cu torţe sau alte lumini, forţaţi un timp de expunere mare pentru a obţine imagini ca cele de mai jos. Eu am folosit un 5 secunde şi nu mi-a păsat că totul iese un pic mişcat, pentru că accentul se pune pe urma lăsată de foc şi vedeţi cât de spectaculoasă este. În funcţie de viteză şi tipul jongleriei micşoraţi sau măriţi timpul de expunere.

ISO 100, 5 sec, f9, no flash

ISO 100, 5 sec, f9, no flash

De la Puma mi-a plăcut cum a ieşit imaginea cu acest pantof sport, făcută cu un flash reflectat din tavan şi blocat parţial de lampa de deasupra mesei de biliard. Îmi plac culorile. Variantele în care pantoful este mai bine iluminat nu arata la fel de “natural”.

ISO 1600, 1/30, f4, flash fired 90 grade

Şi o imagine cu masa de biliard. O strică o firimitură de lângă bilă albă și faptul că n-am fost atent și am lăsat ISO pe automat, fiind selectată valoarea de 3200. Pentru suprafețe netexturate (bilele) sau texturate uniform (postavul mesei) forțați ISO cât mai mic, altfel ochiul va observa zgomotul de imagine.

ISO 3200, 1/40, f5.6, fara flash

    3 comentarii

  1. Bila pe masa de biliard e OK. O strica mai mult fundalul (chestia din dreapta care rupe simetria) decat frimitura care dispare cu un retus.
    Zgomotul de imagine nu deranjeaza (incearca LR3), problema cu ISO mare e ca pierzi din fidelitatea culorilor si e nevoie sa cresti saturatia pentru a compensa.

      (Citează)

  2. Mie mi-e dor de filmele tale cu blenderul. Mi-ar placea sa prepari ceva care sa contina si paine prajita.

      (Citează)

    • N-am mai facut retete noi cu blenderul. ieri am baut un iaurt+banana+portocala, minunat pe caldura, dar n-am mai avut ce filma.
      Poate fac candva un gazpacho, asta ar fi planul.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus