un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Catedrala Mantuirii Neamului

7 May 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cam aşa arată, în acest moment, locul unde se va construi viitoarea catedrală a Bucureştiului. O mare groapă şi un morman de pământ în spatele Palatului Parlamentului, aşteptând continuarea lucrărilor.

Eu nu prea înţeleg numele ei. Catedrala Mântuirii Neamului? Dar ce-i cu neamul acesta şi de ce trebuie mântuit? A primit cineva porunca divină de a construi o catedrală, pentru ca românilor să li se ierte păcatele şi să fie salvaţi? Cred că toate bisericile şi catedralele pe care le-am vizitat vreodată poartă numele unui sfânt… a noastră de ce ar fi excepţie?

    6 comentarii

  1. Da, da, ne asigură mântuirea!

      (Citează)

  2. eu ma simt deja mantuit numai cand ma gandesc cati bani o sa fie bagati in mizeria aia si cate chestii (echipamente publice, locuinte, orice !) puteau fi facute in centrul orasului, pe situl ala.

      (Citează)

  3. O sa fie a doua cladire ca inaltime din Buc, sau oricum printre cele mai inalte.
    Floreasca Tower, viitoarea cea mai inalta are conform planurilor 37 de etaje si 131 de m inaltime.

      (Citează)

  4. Și asta înseamnă că o să fie treaba de mântuială ? :D

      (Citează)

  5. @nea_caisa: +1

      (Citează)

  6. Și mai frumos e că ‘mântui’ și ‘neam’ sunt cuvinte ungurești la origine. :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus