un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cate tablete vinde eMAG

6 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Nu s-au dat cifre exacte la întâlnirea de miercuri seară, dar procentual situaţia vânzărilor de tablete stă în felul următor:

  • din totalul vânzărilor de “sistem PC”, denumire ce include desktop-uri, laptopuri, netbook-uri ÅŸi tablete, acestea din urmă reprezintă în momentul de faţă 13% din vânzări.
  • anul trecut acest procent era în jurul valorii de 7%, iar pentru finalul acestui an Radu Apostolescu estimează că va ajunge la 20%
  • numărul de tablete vândute este mai mare decât cel de desktop-uri ÅŸi de netbook-uri.

Eu din prima şi ultima afirmaţie înţeleg că se vând laptopuri în draci. Adică tabletele au 13%, presupunând că desktopurile şi netbook-urile au 12% fiecare şi tot rezultă că laptopurile normale reprezintă 67% din vânzările de sisteme la eMAG. Să se dea câte unul, să ajungă la toţi!

Urmăriţi mai jos un clip făcut de Razvanbb, care a luat la teste o tabletă Blackberry Playbook. Veţi înţelege de ce am zis că are o interfaţă super-misto.

Despre eveniment au mai scris şi Bogdan Petre, Piticu, Costin, Vali Birzoi, Alex Radescu, Adrian Seceleanu, Victor Kapra, George Buhnici, Razvanbb, Sorin Rusi, Alex Goaga, Dan Dragomir, Emil Dragota, Marius Pahomi, Radu Constantinescu.

    4 comentarii

  1. Salut. Spuneai acum ceva timp ca ti-ai cumparat SSD. Ai mai reusit sa iti reinstalezi sistemul de operare si sa ne spui si noua cum se misca?

      (Citează)

  2. Depinde ce inteleg ei prin desktop: daca nu contabilizeaza decat calculatoarele alea deja asamblate de “producator” (si cu sigla dell/acer/hp/etc pe ele), da mi se pare normala valoare indicata.
    Daca luam in calcul si desktop-urile asamblate din piese (vreau o carcasa, placa de baza, procesor, placa video, memorii si hard disk, totul gata de a fi asezat sub birou) atunci ai dreptate, e ciudat rau.

      (Citează)

    • Cred ca fara cele facute din piese, ca nu sta nimeni sa contorizeze daca la o comanda si-au luat oamenii tot ce au nevoie pentru un nou desktop sau doar 3 componente pentru un upgrade. Sunt sigur insa ca se vand si suficiente desktop-uri deja asamblate catre cei care au copii si vor sa le ia un calculator sau catre firme.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus