un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Transformer la review

16 May 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am zilele acestea un Asus Transformer, singurul din ţară din câte am înţeles. Tableta rulează Android 3.0, are ecran de 10 inci, o carcasă frumoasă, maronie, iar bateria ține 10 ore. Fotografii mai multe şi impresii mai multe găsiţi pe mobbi.ro, în pregătirea review-ului final.

Ce-i mişto la ea, de unde şi numele, este că se poate cumpăra suplimentar o tastatură care transformă tableta într-un netbook. Tastatura nu are doar toate butoanele standard, bine spaţiate, ci şi trackpad cu multitouch şi în plus o baterie suplimentară de aproximativ 6 ore suplimentare.

Foarte bun este şi preţul. Tableta costă 1700-1800 de lei, iar tastatura alţi 400 de lei, dacă o vrei. Săptămâna viitoare ar trebui să apară în stoc în magazine, primul transport ajungând la eMAG şi la Altex (vreo 500 de bucăţi şi mult mai puţine tastaturi).

    8 comentarii

  1. Întrebare-ntrebătoare: are sau nu 3G? Că, pe de-o parte, emag nu zice nimic de asta, dar pe de altă parte în anul de graţie 2011 mi s-ar părea absurd să se lanseze vreo tabletă (şi încă una atât de anticipată) fără 3G.

      (Citează)

  2. Exista si varianta cu 3G (se pare ca emag inca nu aduce), vezi in oferta de la koyos.ro.

      (Citează)

  3. Pacat ca e ASUS. M-am ars cu ei de doua ori, a treia oara…

      (Citează)

    • @Wideblog: eu am mers pe placa de baza si placa video Asus cand am facut upgrade in decembrie. Totul ok! Am ochit si laptopul acela de 13 inci de la ei, de-i fac reclama in sidebar.

      @zeroo: da, dar Koyos le primeste in a doua transa, undeva mai tarziu. Va veni si varianta 3G candva. Personal nu cred ca as vrea cu 3G din considerente de logistica. Daca iei cartela pre-paid pt 3G, expira in 15 zile traficul respectiv. Sa-i fac abonament iarasi nu as vrea, pentru ca am wifi in majoritatea locurilor in care as utiliza-o. Cred ca mai degraba fac ce am facut zilele astea, adica hotspot cu telefonul si ma conectez prin wifi la telefon cu tableta.

      @ovi sirb: modelul meu nu are, unul viitor va avea. Pare absurd, dar toate variantele lansate acum recent in ofertele eMAG nu au 3G. Mi se pare ca doar Galaxy Tab 10 vine cu 3G, iar celelalte asteapta niste modele mai avansate. Am impresia ca vor sa concureze cu iPad printr-un pret mic si au tras concluzia ca se descurca lumea si fara atata 3G.

        (Citează)

  4. @nwradu: acum 4 ani mi-am luat un PDA Asus. A venit defect direct din fabrica, ecranul se decalibra (apasai cu stylus-ul si “simtea” 2 cm mai incolo). Mi-au trebuit 3 luni sa-i conving pe cei de la service sa-mi schimbe ecranul.

    Anul trecut mi-am luat un media player wifi tot de la ei. In octombrie au scos un firmware care f**e sistemul wireless (dupa o oprire normala, la urmatoarea pornire WiFi-ul nu merge). De atunci au mai scos inca 2 firmware-uri care rezolva probleme majore precum “The N letter of Greek subtitle cannot be displayed correctly on the screen” sau “Add new feature: Hungarian menu support.”. Bataie de joc.

      (Citează)

  5. @Wideblog Iti inteleg problemele. Din pacate nici un producator nu poate controla toate problemele de service din toate tarile. La service-uri lucreaza oameni, iar oamenii sunt supusi greselilor.

    In a doua problema imi poti spune despre ce model de media player este vorba? Nu am auzit despre aceasta problema pana acum.

      (Citează)

  6. Deocamdata se pare ca nu mai e la emag…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus