blog demisec cu note fine de tehnologie

Robotesc și la canalul de YouTube.

HDR si panoramice din Brasov

20 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Câteva fotografii făcute sâmbăta trecută în Brașov. Trei HDR-uri:

brasov_hdr1brasov_hdr2brasov_hdr3

Și trei panoramice:

brasov_panoramic1
brasov_panoramic2brasov_panoramic3

  13 comentarii

 1. destul de slabut prelucrate hdr urile. trebuia sa folosesti bracketing si apoi sa le arunci in photomatix!

    (Citează)

  • Pai sunt facute cu bracketing si in photomatix. N-a fost peisajul de asa natura pentru HDR-uri, ca nu erau contraste mari. Singurul scop e ca sa apara si cerul cum era in realitate si un pic de saturatie in plus.

     (Citează)

 2. alex are dreptate, lucreaza putin mai fin parametrii in photomatix. toate hdr-urile de aici au “pete” de saturatie, ce pot fi ameliorate cu parametrii de contrast. mai e si aspectul ca hdr-urile arata bine cand exista o intentie deja in fotografia initiala, nu ajunge sa iei orice cadru si sa il saturezi pana la moarte, rezultatul va fi tot nul; incearca sa iti alegi cadrele o idee mai bine, hdr-ul va fi mai reusit!

  apropo de hdri: http://badorgood.com/img/09-10-276413/16.jpg

    (Citează)

  • Ala pare SF, eu prefer sa obtin HDR-ul clasic, adica o imagine care sa aiba gama dinamica a ochiului uman.

   Problema la HDR-uri este ca sunt foarte subiective. Pentru orice set de parametri poti gasi 10 oameni carora sa le placa rezultatul.

     (Citează)

 3. era un exemplu. SF sau nu, “petele” alea raman deranjante. Cu totul de acord cu tine apropo de subiectivitate, o prelucrare e de multe ori prea mult pentru unii si prea putin pentru altii :))
  uite unul mai putin SF :) http://badorgood.com/img/08-09-133791/12.jpg

    (Citează)

 4. dupa cum ziceam in primul meu comentariu, ai “pete” de saturatie. uita-te cu atentie, vei vedea culori fff saturate langa culori f terne, in acelasi plan, pe acelasi perete,etc. cel mai deranjant este in imaginea a treia, variatile de saturatie cat si de luminozitate sunt foarte mari de jos in sus. uita-te si in imaginea 2, in zona cu KFC, acolo sunt niste efecte foarte nasoale. toate chestiile astea sunt din cauza disparitiei umbrei…. un efect nenatural, datorat unei game dinamice prea largi. de aia e bine in general sa ai grija la umbre cand faci prelucrarea si sa mai tii ceva din ele, prin accentuarea contrastului local.
  mai e un efect f neplacut, cred ca ai facut imaginile fara trepied, de unde problemele de suprapunere in cazul unor muchii si un efect fnal ce se apropie de un CA f nasol. de fapt poti sa folosesti si trepiedul, sa ai un CA nasol din cauza contrastelor mari, daca nu il elimini inainte de hdri, acolo va ramane si va fi si accentuat de prelucrare.

    (Citează)

 5. Am vazut la Fulgerica link si am venit sa vad si eu imaginile. Hai ca sunt frumoase, mie imi plac :D

    (Citează)

 6. @Manuel. Si eu la fel. Sunt super mai ales prima si a 4-a

    (Citează)

 7. Pictures of the day.

  Felicitari Radu! Sunt foarte frumoase. :)

    (Citează)

 8. De trei luni tot vrem sa ajungem in Brasov si nicicum nu ni se arata. Ba suntem ocupati, ba vremea nu tine cu noi. De abia astept sa venim in Brasov. Arata fain pozele! :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus