un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vindem sau nu?

21 Apr 2011  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Am observat o contradicţie ce apare în reportaje din mass-media şi chiar şi în exprimarea curentă.

“Ne-am vândut ţara”. Ăsta referitor la diverse chestii, precum Petrom-ul dat austriecilor, aurul de la Roşia Montană, faptul că americanii îşi fac baze pe aici, flota comercială, Rompetrolul şi diverse altele.

“Nu ştim să ne vindem ţara”. Referitor în primul rând la turism.

Hai să ne decidem. Am vândut-o sau n-am vândut-o? Trădare, trădare, dar să ştim şi noi.

  3 comentarii

 1. Am vinde-o noi, dar nu mai avem cui. Nimeni nu mai da bani pe marfa proasta :)

    (Citează)

 2. E o greşeală de percepţie: prima spune – “ne-au vîndut ţara” ceea ce denotă că cineva a făcut bani pe spinarea noastră, iar cea de-a doua spune – “nu ştim să ne vindem ţara” ceea ce arată că sîntem ofticaţi că nu am vîndut-o noi. Nu ştii că sîntem un popor de afacerişti şi că ne pricepem la toate?

    (Citează)

 3. Pana in 2000 era sloganul “noi nu ne vindem tara ” , acum nu ne mai cumpara nici dracu :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus