un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sa-mi iau o placa video sau un Ford Mondeo?

8 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cea mai scumpă placă video de pe eMAG este un PNY Quadro 6600 care costă fix 21.069,99 lei. Deci e cu 99 de bani în coadă, ca să fie acel efect psihologic şi să te facă să crezi că de fapt dai doar 21.069 lei (două sute zece milioane şi şase sute nouă zeci de mii de lei) pe ea, nu 21.070 lei. La astfel de sume e important să simţi că de fapt îi furi tu pe ei, cum zice reclama aia genială.

Lăsând asta la o parte, eu am dat un pic mai puţini bani pe un Ford Mondeo. Ditamai maşina, cu motor de 1.8 litri, 125 CP, climă, conform, stare perfectă atât tehnic cât şi interior, dovadă că până acum n-am avut nici o problemă cu ea. O placă video e ceva mai scumpă. Am înţeles că are procesor Quadro şi 6 GB de memorie GDDR5, dar în cazul în care printre cititorii blogului este şi un cunoscător/utilizator al acestor jucării, e şi bună de ceva? Chiar merită banii aceştia? În ce situaţie ai nevoie de o placă de 4500 de euro?

    11 comentarii

  1. Daca vinzi cateva din astea prin profitshare, iti mai iei un Mondeo! ;)

      (Citează)

  2. Nu sunt cunoscator, dar pot sa presupun. Cred ca singurii care au nevoie de asa ceva sunt studiourile gen Pixar, care lucreaza intens cu animatii. Sau cei care fac CGI pentru industria hollywood…

      (Citează)

  3. iti dai seama cum se vede pe asta solitaire?

      (Citează)

  4. Pai poti sa o iei si dupa 10 (30?) de zile sa o returnezi daca nu-ti merge solitaire-ul fain. Si ne spui si noua cum e:)
    Poate ca nici nu le au pe stoc, asta e pt aia de la PR care sa se laude cu ce produse au in magazin. Iti dai seama ca seara o incuie in seif nu? Sau poate au adus-o pentru ca e la oferta si ea de fapt costa 6000Euro?
    Serios vorbind, raspunsul corect e al lui Mihai Baboi. Ce cauta in Ro nu stiu, pentru ca cei care fac grafica presupun ca pot astepta 1-2 saptamini sa o primeasca la comanda.

      (Citează)

  5. quadro sunt placi pt utilizare profi. dar parca tot nu justifica pretul :)
    am avut ceva timp un quadro pe mana (nu asa scump, dar totusi…) si sincer nu am vazut niste performante uluitoare (lucrez in 3dsMax+Vray+Archicad). am revenit la placi video pt jocuri, modelele de top nu depasesc 500eur si totul e perfect.
    4500… :)

      (Citează)

  6. Bai, eu mi-as lua placa video. Tre’ sa fie bestiala. :-D

      (Citează)

  7. Seria Quadro este folista numai si numai in tot ce tine de creatie vizuala(randari,efecte speciale)(in jocuri nu obtii mare performanta cu ea).De banii aia mai bine ori iti iei un sistem Alienware+o plasma imensa si te bucuri de jocuri/filme in super hd sau un sistem nou de vreo 5.000-6.000 de lei sau o placa video de 2.000 de lei

      (Citează)

  8. Eu nu as fi cumparat din start Mondeo. Iti dai seama cate masini luai daca dadeai banii pe placa video? Porsche, Ferrari, GT-R`ul, Rolls Royce, Pagani Zonda, tot ce suporta NFS`ul !

      (Citează)

    • Stiu ce e Quadro, am vazut candva si un sistem facut cu doua Quadro in SLI, dar de la 500 de euro la 5000 de euro e cale lunga rau. Imi inchipui ca se vinde, altfel nu s-ar produce.

      @Mihai: am cautat de curiozitate ce hardware foloseste Pixar, dar n-am aflat decat ca au niste sisteme numite Renderman, dar nu si configuratia lor.

        (Citează)

  9. Un avantaj al placii video: daca intr-un joc cu masini intri in pom la 150km/h nu patesti nimic, in schimb Fordul pe care tocmai ti l-ai cumparat se face praf la viteza aia. Deci recomand placa video, sunt masinile mai rezistente!

      (Citează)

  10. Nu te supara, de unde ti-ai luat mondeo? c-as vrea si eu unul. Sau poate-l vinzi tu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus