un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am gasit viitorul laptop – Asus U36JC

25 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cât e de când tot ameninţ că-mi iau un laptop de 12-13 inci? Un an, poate se fac deja doi? De revelion la munte mi s-a reconfirmat că am nevoie de ceva ușor și portabil, dar cu procesor rapid pentru a edita seturi întregi de fotografii și filme.

Mă uitam aşadar pe procesoare i3 fără să-mi dau seama că şi notebook-urile cu i5 sunt cam la acelaşi preţ. Noroc că am primit un pont, anume că Asus U36JC se dă ca pâinea caldă zilele acestea pentru că, da, are configuraţie de câştigător. E foarte subţire, doar 19 milimetri, are una din cele mai tari variante de procesor Core-i5 (i5-480M mai exact, la 2,66 GHz), baterie de 8 celule care ţine vreo 8 ore cu WiFi-ul pornit, ecran de 13 inci, pe LED-uri şi rezoluţie 1366×768, 4 GB de DDR3 şi placa video Geforce 310M cu 1 GB de memorie dedicată, deși asta nu mă interesează așa tare. Are şi alte bunătăţi la bord, precum carcasă din aliaj care reduce greutatea totală la 1,6 kg, în timp ce alte notebook-uri cu baterie mai mică sunt pe la 2 kg, plus nişte porturi USB 3.0. Trebuie să verific dacă nu are şi HDMI cumva.

Estimez că prin aprilie îl cumpăr şi eu.

Asus U36JC
3.539 lei la Koyos.ro (și aparat foto Nikon cadou)

sau Evomag prin caseta de mai jos

[tp_product id=”662197″ feed=”195″]

    11 comentarii

  1. 80 de bucati…s-au dat ca painea calda:). Asteptam urmatorul transport:)

  2. nu-i apple e dejaba :D

  3. Are sistemul ala smecher care porneste placa video numai cand e nevoie de ea (jocuri) ?
    Desi daca tine 8 ore bateria ar cam trebui sa aiba :)

  4. Si pe mine ma tenteaza un portabil de vreo 12 inch, dar nu am nevoie de asa mari performante. Ma tenta Thinkpad X120e, am auzit lucruri bune despre AMD Fusion, dar sa vad la ce pret apare la noi.
    Edit: cum sa-l tina asa mult bateria? Banuiesc ca e din aia care iese un pic din spatele laptopului, chiar daca are 6 celule, nu?

    • @AdrianG: are Optimus la bord, da.

      @ipo: de fapt il tine 10 ore la modul economic, 8 cu wifi pornit, 4 cu totul full pornit, iar bateria aia de 8 celule nu iese in afara. S-au facut baterii mai bune in ultima vreme.

  5. L-am testat şi îşi merită fiecare cent. Sper să îmi cumpăr şi eu. Are şi HDMI. :)

  6. de acord cu toti parametri, mai putin pretul. mic, destept, fiabil, integrabil, autonom. astept ceva de genu` la 20-25mil. nu as da mai mult pt un laptop. pentru mine, daca duce filme in hd si-a trecut testul de forta, ca nu-l iau sa joc crysis pe el.

    • @koma: n-ai sa-l vezi niciodata in 20-25 milioane, nu cu procesorul acela si placa aia video. Banii suplimentari mai sunt justificati de bateria de 8 celule si de grosimea redusa. Eu as fi vrut o varianta fara placa video dedicata cu 1 GB memorie, ca nu ma joc pe el, dar in lipsa ei e o varianta buna si acesta.

      Pe mine ma intereseaza mai mult decat rularea filmelor HD. Imi trebuie procesor si memorie pentru editarea batch a fotografiilor gigantice sau filmelor HD, asa cum mai fac in diverse excursii cand trebuie sa scriu pe blog rapid.

      @TTL: what?

  7. I see what you did there… :P

  8. @nwradu ma refeream la plugin si la faptul ca l-ai customizat misto.

    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus