un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am trecut la HTC Desire Z

7 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Ei bine, nu degeaba l-am votat cel mai bun smartphone în topul Gadgeteer şi nu degeaba îl recomandam pentru cumpărare. Chiar îl vroiam şi pentru mine şi acum îl am. HTC Desire-ul original a ieşit la pensie (e de vânzare, apropo), iar acum am un Desire Z.

E primul meu telefon cu tastatură culisantă QWERTY şi deja încep să văd avantajele ei. Scriu aproximativ la fel de rapid ca pe ecran (şi încă nu i-am învăţat tastele), dar nu mai fac greşeli şi nu trebuie să şterg şi să rescriu literele. Mai jos sunt câteva fotografii pentru cei interesaţi de detalii, cu o galerie gigantică pusă pe mobbi.ro.

Până acum, după vreo 3 zile de utilizare normală, am observat următoarele:

  • bateria ține mai mult decât la Desire-ul vechi. Cam jumătate de zi mai mult, după estimarea mea. Componentele mai eficiente îşi fac datoria.
  • telefonul este mult, mult mai frumos din punct de vedere estetic. E argintiu şi mai elegant decât maro-ul de pe Desire, iar forma este mai puţin rotunjită. Pare un telefon mai serios, mai ales cu butoanele capacitive şi un singur buton fizic în centru jos, care ţine loc şi de touchpad.
  • are cele mai mari taste pe care le-am văzut până acum la un telefon, ceea ce e de bine. Partea nasoală este că tastele numerice nu sunt pe un rând al lor, separat, ci trebuie să ţii apăsat butonul Fn pentru a le introduce.
  • e mai rapid decât vechiul Desire. Are procesor la 800 MHz, dar se vede că e o generaţie mai nouă.
  • e foarte uşor să instalezi aplicaţii din site-ul oficial Android Market, având în vedere că îţi sunt trimise direct în telefon. În 2 minute am instalat totul.
  • are buton fizic pentru camera foto, cu semi-apăsare pentru focalizare.
  • are un mic buton culisant care desface partea din spate a carcasei. Adio unghii rupte în fante înguste din carcasă.
  • ca dimensiuni e doar un pic mai gros decât Desire-ul vechi. A încăput în aceeaşi husă.

Ceva de rău:

  • tastatura are două butoane customizabile, dar nu poţi pune pe ele decât shortcut-uri la aplicaţii. Eu aş fi vrut să pun pe unul din ele funcţia de Back a telefonului. Buton fizic de Menu există pe tastatură, dar de Back e doar sub ecran.
  • până acum n-am reuşit să activez predictor în română pentru tastatura fizică, doar pentru cea de pe ecran.
  • greutatea a crescut considerabil de la 135 gr la 180 gr. Nu se simte în buzunar, dar în mâna da.

Urmează un review, evident. Voi face şi o listă actualizată cu aplicaţiile pe care le utilizez pe Android.

    12 comentarii

  1. Am vazut Desire Z doar in showroom la VDF. M-am jucat un pic cu el dar fara card dummy si fara WiFi nu prea ai ce sa faci cu un astfel de tool. Ca doar nu-l iei sa te joci Pinball.
    Tare ma bate gandul sa imi iau unul. Dar te mai las sa mai faci un review. Ca un test de maturitate :)

    N-ai zis ce Android are pe el.

      (Citează)

  2. @HTC are droid 2.2 dar poti sa ii faci destul de usor upgrade la 2.3 daca iti doresti

    @Radu hmm lista cu apps o sa fie interesanta… e primul droid pe care il am pentru long term use si tare sunt curios cate din apps le-am nimerit din prima :)) Pe alea cu care doar ma jucam pe perioade scurte in afara de connectbot nu prea instalam multe lucruri… So astept lista de aplicatii :D

      (Citează)

  3. nu ai zis nimic de pretul cu care vrei sa dai desire-ul :)

      (Citează)

  4. Frumos telefon. Desire-ul vechi cat e?

      (Citează)

  5. Bravo, era timpul! ;)

    Despre tastatură – m-am certat și eu cam o lună cu “inteligenții” de la suport HTC, în special pentru că nu pot scrie “ă” sau “Ă” de pe tastatura fizică. Restul caracterelor românești sunt acolo, chiar dacă tastatura este în engleză. După fiecare mesaj de-al meu a rămas că mă contactează ei când află ceva. Îți dai seama cât de des m-au contactat și câte au aflat…

      (Citează)

  6. Sa-l stapanesti sanatos!

      (Citează)

    • Multumesc tuturor!

      @nihasa: 1300 lei pentru tine. Daca ma roaga Mlădița, il dau cu 1200 :P

      @Valentin: 1200 lei, dar nihasa a zis primul asa ca astept sa vad daca-l vrea el. N-are rost sa mai zic ca telefonul e in stare foarte buna si nu l-am scapat niciodata pe jos. Vine cu card de 4 GB si toate accesoriile din pachetul original, garantie inca un an cred ca mai are, la eMAG.

      @HTC: de fapt fara internet prin 3G nu prea ai ce face. Ala e de baza la smartphone-uri, sa te bazezi doar pe WiFi inseamna sa-l limitezi mult.

        (Citează)

  7. Poti sa i-l dai lui Valentin :) Cred ca astept urmatoarea generatie de Androide

      (Citează)

  8. sa l stapanesti sanatos! nu stiu cat de bune sunt pocesoarele actuale la 800mhz de la htc, insa hd2-ul meu cu procesor la 1ghz ruleaza perfect android-ul!

      (Citează)

  9. De ce un Desire Z si nu un Samsung i9000 Galaxy S? Ma uit la amandoua si le vad similare, dar nu identice…

      (Citează)

  10. Intrebare: pe Desire-ul asta poti sa pui si noul Windows pentru telefoane?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus