un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

2Parale luna martie

24 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am fost ieri seară la întâlnirea 2Parale pe lună martie (un fel de AA – afiliaţii anonimi, “salut, sunt Radu şi sunt afiliat!”). Trebuia să fie un workshop în care să fie analizate câteva site-uri afiliate pentru a genera sugestii despre ce poate fi îmbunătăţit şi schimbat astfel încât comisioanele să curgă gârlă, nu pârâu. Au fost analizate vreo 3 site-uri, dar în principiu eu zic că asta nu s-a dovedit a fi o idee foarte bună din câteva motive simple:

  • oamenilor le este teamă să-şi sugereze propriul site pentru analiză, că nu vrea nimeni să-i arate altul câte greşeli face.
  • câţi oameni în sală, atâtea păreri, fiind un fel de strigare de sugestii de parcă am fi licitat pentru ceva, strigare din care nu se înţelegeau prea multe.

Mai importante de raportat sunt două modificări în 2Parale. Întâi aş zice despre intrarea în campanie a advertiserului Perfect Tour, care e o agenţie de voiaj (sau oficial se cheamă tur-operator, whatever) capabilă şi cu poziţie bună pe piaţă, aşa că măcar o partea din problemă (credibilitatea vânzătorului şi calitatea ofertelor) e rezolvată. Cei care scriu despre călătorii şi ţări străine pot face un ban dacă şi-au dezvoltat un public pasionat de excursii, deşi nu ştiu câte dintre acestea se vând/cumpără online.

Mică paranteză. Am vrut să o zic acolo, dar n-am avut timp.  Descrierea pe care Perfect Tour a băgat-o în directorul de campanii din 2Parale este prea “tehnică” şi plictisitoare. Citez:

Perfect Tour este una dintre primele 5 agenţii de turism touroperatoare din România deservind mai mult de 150 000 de clienţi pe an prin intermediul sediului din Bucureşti şi al celor 11 filiale din ţară. Perfect Tour este agenţie acreditată IATA, ANAT, ASTA, UFTAA, CECTA. Suntem agenţi autorizaţi ai celor mai importanţi tour operatori europeni: Dertour, Meier’s, Tui, Thomas Cook, Neckermann, Kuoni. Am obţinut certificarea ISO 9001:2000 pentru sistemul calităţii şi interesului permanent pentru satisfacerea necesităţilor clientului, certificare acordată de The Germanischer Lloyd Certification GmbH Hamburg

Puţini ştiu ce înseamnă IATA, ANAT, ASTA, UFTAA şi CECTA, cine sunt Dertour, Meier’s, Tui, Thomas Cook, Neckermann, Kuoni, ce e un ISO 9001 în satisfacerea necesităţilor clientului (wtf?!?) şi cine e organismul de certificare Germanischer Lloyd Certification. Afiliaţilor nu le pasă. Mai bine scriau în descriere ce fel de pachete turistice vând în general, astfel încât să-ţi dai seama dintr-un foc că afiliindu-te cu ei poţi vinde weekenduri în Praga şi Viena sau excursii la Disneyland, că cică sunt singurii români direct autorizaţi pentru aşa ceva.

A doua modificare apare la campaniile de reduceri colective, precum cele TopDeals sau Get A Deal. Se va trece la un alt sistem, ceva făcut în parteneriat cu CautaReduceri.ro şi care va include mai multe campanii, un fel de ce-i mai bun din ambele părţi. Rămâne de văzut ce iese, discuţiile n-au rost până când nu văd sistemul şi ce facilităţi are.

    6 comentarii

  1. Un tour operator organizeaza circuite (& stuff). Adica ei gasesc hotel, ei au autocar, ei angajeaza ghid, ei fac tot. Agentiile “normale” cumpara pachete de la tour operatori. Adica poti sa te duci la SC Eu si Tata SRL care iti vinde o excursie de 10 zile in Spania, dar tu tot cu autocarul si ghidul de la Perfect Tour (sa zicem) pleci. Tour operatorii sunt un subset al agentiilor de turism.

    (Sunt sigura ca mureai de curiozitate :P)

      (Citează)

  2. @jen poti sa-mi spui cam cati tur operatori sunt in Romania si care sunt ?

      (Citează)

  3. Asta e un fel de caiet de sarcini in 2 limbi. Un text in Romania, un alt text in afara.

      (Citează)

  4. Multumim ca ai intrat in grupul “AA” :) si mai ales pentru feedback, ne ajuta. Bafta in campania Perfect Tour, s-au aratat deschisi pana acum si sunt convinsa ca isi vor imbunatati campania.

      (Citează)

  5. Mihai: Daca as fi fost acum in facultate probabil as fi stiut (cred ca ne-au spus profesorii la vremea respectiva). Din pacate… nu mai sunt :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus