un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Tableta Acer cu Windows 7

24 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Când am fost la PC Garage să ridic HDD-ul testat mi-au arătat şi o tabletă Acer. I-am făcut câteva fotografii rapide şi am întors-o timp de 1 minut pe toate părţile. Rulează Windows 7, are un procesor AMD la 1 GHz şi 2 GB de RAM, un SSD pentru stocare şi un ecran tactil de 10 inci la 1280 x 800 pixeli, ce are în spate o placă video Radeon. Pe lateral am văzut o ieşire HDMI, un cititori de carduri şi alte bunătăţi. Bănuiesc că e Acer Iconia.

Din păcate, tableta are două puncte slabe şi vă puteţi da singuri seama de cât de slabe sunt dacă le-am descoperit în câteva secunde:

 • Când roteşti tableta se schimbă rezoluţia ecranului (din 1280 x 800 în 800 x 1280, probabil), dar asta nu se face instant ca la iPad sau Galaxy Tab, ci durează 3 secunde, ca orice schimbare de rezoluţie în Windows, cu tot cu stingere şi aprindere de ecran. Cum uneori o mai roteşti din greşeală sau o înclini prea mult şi senzorul crede că ai rotit-o, e moartea pasiunii.
 • E grea. Foarte grea, o ţii cu greu într-o mână şi e obositoare.

Mai interesant înainte să vă uitaţi pe galeria de fotografii e un alt concurs pe PC Garage (pe lângă cel de care vorbeam în review-ul la hard-diskul de rețea Seagate). Trebuie să vă abonaţi la newsletter şi puteţi câştiga un iPad 2, probabil unul din primele care se vor aduce în România. Detalii aici. Simplu, nu?

  2 comentarii

 1. In plus banuiesc ca procesorul se misca infect cu W7 pe el si bateria tine vreo 2-3 ore.

    (Citează)

  • Aia nu cred, ca W7 se misca binisor pe netbook-uri, iar tableta asta e un netbook fara tastatura.

   Tabletele cu W7 isi au nisa lor, a celor care vor soft ce merge doar pe windows, dar nu inteleg de ce era asa de grea aceasta. Treaba cu schimbatul rezolutiei e cam nasoala, ar trebui regandit ceva la windows pe acolo.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus