un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am creat o floare!

24 Mar 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Floare inginerească. A pornit cu o bucată de fludor găsită pe jos (vreo 20cm, merge şi un cablu din conductor masiv la o adică, precum un FY de 2,5mm), bucată pe care am făcut-o cerc la un capăt, ca să arate ca o acadea.


Aveam la îndemână şi o bucată de cauciuc siliconic, întâmplător de culoare verde, cam dur, secţiune 15 x 10 mm. L-am tăiat drept la un capăt, ca la final să stea pe birou în picioare.

Mai e nevoie de nişte sticker notes, hârtiuţe din acelea colorate care marchează câte o pagină dintr-un dosar. Culoare “neon”.

Pe acestea le-am prins pe cercul de sârmă, ca să imite petalele unei flori. Am petrecut partea lipicioasă pe după sârmă şi până la urmă s-a lipit de hârtie, cu un pic de presare suplimentară.

La final am înfipt sârma în cauciuc.

Şi iată floarea! Genial, nu?

  6 comentarii

 1. Nu pot sa cred ca tu ai facut-o! Arata atat de realist… n-as putea s-o deosebesc de un trandafir real intr-o florarie :P

  Talentosule!

    (Citează)

  • @TTL: stii cum ar arata mai realist? Infipt intr-un laptop foarte verde, care sa imite iarba din jurul florii :P

   @nashu: mata-n coada?

   @cartus: pana de munca, mai degraba.

     (Citează)

 2. Mereu m-am gândit ce as putea face ca să stea mâţa-n coadă. Merci de idee!

    (Citează)

 3. numai ai subiecte, este? pana de inspiratie ?

    (Citează)

 4. Ce tare! :)

  Numai eu m-am apucat sa bag sarme si spuma in cutii de Danone.
  http://www.acsel.ro/2011/03/19/ce-poti-sa-faci-cu-un-iaurt/

    (Citează)

 5. @nwradu: Huo!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus