un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Suc de mere albastre

7 Feb 2011  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Tot din excursia prin Auchan vine şi acest mister al lumii lichide, atât de amuzant încât a meritat propriul său post. Cum mergeam eu vesel printre rafturi zăresc o sticlă de suc albastru. Albastru? Da! M-am uitat cu atenţie, că am crezut că e lichid de spălat parbrizul lăsat de cineva în raionul de băuturi. Nu, era suc Derby de mere şi da, era albastru.

Problema e că lângă el era o altă sticlă de suc Derby, tot de mere, doar că lichidul era verde!



Am verificat etichetele ca să fiu sigur că nu mă înşel. Sunt identice, diferă doar baxul din care sunt scoase. În stânga avem suc Derby de mere verzi. În dreapta avem tot suc Derby de mere verzi, dar pesemne n-a ieşit bine reacţia chimică şi colorantul a devenit albastru. În funcţie de cum pui mâna la raft şi de cât noroc ai, poţi bea verde sau albastru. Tare, nu?

Eu mereu îmi închipui, atunci când e vorba de astfel de sucuri, câte un laborator obscur echipat ca în filme, cu tot felul de pahare de diverse culori, legate prin furtunuri, puse pe foc la fiert ÅŸi cu aburi ciudaÅ£i ieÅŸind din multe dintre ele. Apoi respectivul producător de suc ridică triumfător un astfel de pahar ÅŸi zice, precum Harry Potter, “evrika! e gata poÅ£iunea“, apoi băgă un deget înăuntru ÅŸi pune o picătură pe limbă. “Hmm, nu-i rea! Băi nea Mariane, Å£ie a ce Å£i se pare că are asta gust?” Vine Marian de la masa de lângă, unde ÅŸi el fierbe alte culori ÅŸi alte reÅ£ete misterioase, băga ÅŸi el degetul în pahar, gusta ÅŸi zice “băăăă… parcă a măr… da, mie mi se pare că e măr“. “Dar e albastră la culoare, ce facem?“, îl întreabă amândoi pe ÅŸef. “Ce dracu să facem…. dacă are gust de măr, facem suc de mere, ce mai contează culoarea? Bine că avem o aromă utilizabilă, nu ca cea de bacon învelit în È™osete murdare pe care voi deÈ™tepÈ›ilor aÈ›i obÈ›inut-o săptămâna trecută!“. Åži aÅŸa iese sucul din imagine. Similar probabil că au făcut ÅŸi cei de la Gatorade atunci când au decis că varianta aceea albastru fosforescent are gust de zmeură, iar uneori părerile sunt împărÅ£ite, vreo 3 chimiÅŸti zicând că lor le seamănă a mango gustul, vreo alÅ£i doi se jură că e ananas acolo, din cel mai pur sintetizat în laborator, ÅŸi aÅŸa ne trezim pe piaţă cu Nestea de mango ÅŸi ananas. Uneori È›i se pare că e de trandafiri. Când nu ÅŸtii exact ce e, dar pare bună la gust, îi zice Fruit Twist ÅŸi gata.

    2 comentarii

  1. Cam ce incerci si tu cu blenderul :P
    Pe cand un nou episod?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus